naujienų portalas tv3.lt
2020.01.19 09:00

Tikrai įmanoma pagaminti pietus ar vakarienę  šeimai už 10 eurų. Tačiau kokie tai galėtų būti patiekalai, kad būtų ir gardu ir sotu?

La maistas: kepti bananai su šokoladu (nuotr. Organizatorių)

La maistas: kepti bananai su šokoladu (nuotr. Organizatorių)

Skaniausiomis idėjomis dalinsis TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis, Vylius Blauzdavičius ir laidos viešnia Dovilė Ramoškaitė.

Dovilė Ramoškaitė – kulinarinio portalo lamaistas.lt projekto vadovė ir viena iš redaktorių, ji rūpinasi, kad kiekvienas užklydęs į portalą, rastų tinkamiausią receptą.

O ir pati Dovilė jau seniai jaučia didžiulę aistrą ir meilę maisto gamybai. Laidos metu ji gamins orkaitėje kepto moliūgo sriubą su avinžirniais, užkandžiui – pikantišką varškę su graikiniais riešutais, o desertui –šokoladinius greitai paruošiamus triufelius su kokosų pienu.

Vištienos ir daržovių sriubą su avokadais

Vištienos ir daržovių sriubą su avokadais

Dovilė su laidos „La Maistas“ žiūrovais pasidalino ne vienu praktišku patarimu, pavyzdžiui, įvairiems patiekalams ji pataria naudoti riebesnį (18 proc.) kokosų pieną, nes jis būna kremiškesnis, gardesnis.

Jei per riebu, jį visada galima praskiesti vandeniu. Kitas jos patarimas – moliūgų sriubą virti tik iš kepto orkaitėje moliūgo, nes tuomet ji būna gerokai sodresnė, tirštesnė, skoningesnė.

REKLAMA

Dovilė kartu su moliūgu orkaitėje kepa ir svogūną, saldžią bulvę bei kitus sriubos ingredientus.

Dar vienas jos patarimas – prieš kepant orkaitėje svogūną, subadyti jį dantų krapštuku, tuomet svogūnas nesusprogs ir sultys neišsitaškys.

Nuolatinis laidos „La maistas“ šefas – profesionalas, vieno geriausių Lietuvoje restorano savininkas ir istorinės lietuvių virtuvės žinovas – Tomas Rimydis sako, kad už 10 eurų galima pagaminti tikrai neblogą vakarienę keturių asmenų šeimai.

„Paruošti pietus ar vakarienę šeimai už tokią nedidelę sumą iš pradžių pasirodė neblogas iššūkis, bet man jis patiko.

Teko pasukt galvą, pasivaikščiot po parduotuvę ir pasirodo, kad įmanoma visai puikiai pavalgyti ir už tokią sumą“, – sako profesionalus šefas.

Tomas paruoš trintą žiedinio kopūsto su vištiena sriubą, lėtai keptą sprandinę su lęšiais ir burokėliais, o desertui patieks griliuje keptą bananą su šokoladu.

La maistas: žiedinių kopūstų sriuba

La maistas: žiedinių kopūstų sriuba

T. Rimydis visiems pataria į parduotuvę eiti tik gerai apgalvojus meniu bent trims dienoms į priekį ir susidarius produktų sąrašą – taip bus ir taupiau ir greičiau.

Kitas nuolatinis laidos „La maistas“ šefas Vylius Blauzdavičius, užkietėjęs grilio ir mėsos entuziastas, šį kartą nustebins – pagamins vegetarišką vakarienę iš burokėlių humuso, užkeptų spagečių ir grietinėlės-medaus putėsių.

dejas
2020-01-19 09:13:47
uz 5 geresne pagaminu
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Vardas (būtinas) 2020-01-21 05:09:05
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Net 10 eurų...    ATSAKYTI
Tautietis 2020-01-19 22:31:05
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Pasiūlykite šieno pasipjauti,ar šviežios žolės,bus išvis už dyką,juokdariai.
Visai nusivažiavote...patys valgykit tą š...   ATSAKYTI
dejas 2020-01-19 09:13:47
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
uz 5 geresne pagaminu    ATSAKYTI

Top Video

Pasidalijo, ką mama išdarinėjo lėktuve: dukrai teliko rausti iš gėdos
DABAR RODOMA
Pasidalijo, ką mama išdarinėjo lėktuve: dukrai teliko rausti iš gėdos
DABAR RODOMA
Pamačius, kaip bandoma išvažiuoti iš automobilių aikštelės aplinkiniai susiėmė už galvų
DABAR RODOMA
Košmaras autobuse: nufilmuota, kas dėjosi viduje per siaubingą avariją
DABAR RODOMA
Internautai negali patikėti savo akimis: neatskiria, kuri yra dukra, o kuri – mama
DABAR RODOMA
Gero vakaro šou. „TV Pagalbos“ žvaigždė Navickas prisiminė, kaip saugojo Landsbergį: pas jį prie durų miegodavom
DABAR RODOMA
Lietuvis įsiuto: bejėgio vilkiko vairuotojo nelaimė policijai sukėlė juoką
DABAR RODOMA
Gerbėjai dalijasi įrašu ir sako, kad princas Harry – svajonių vyras
DABAR RODOMA
Išsitraukė kamerą, pamačius, ką išdarinėja lėktuvo keleivė – vos sulaikė juoką
DABAR RODOMA
Įrašas spaudžia širdį: šuns reakcija į veterinarą nepalieka abejingų
DABAR RODOMA
Visi mes žmonės. Meiželytė dėl darbo Seime neteko meilės: „Puikiai suprantu Grybauskaitę“
REKLAMA
Juodos duonos padažas (nuotr. stop kadras)
Prieš daugiau nei 100 metų Lietuva atkūrė nepriklausomybę ir ta proga „La maistas“ laida skirta būtent lietuviškai virtuvei. Vasario 16-osios proga mes nusiteikę švęsti, o tam, ...
„La maistas“ švenčia Lietuvos nepriklausomybę – ypatingi Vasario 16-osios patiekalai (nuotr. Organizatorių)
Prieš daugiau nei 100 metų Lietuva atkūrė nepriklausomybę ir ta proga „La maistas“ laida skirta būtent lietuviškai virtuvei. Vasario 16-osios proga mes nusiteikę švęsti, o tam, ...
Ypatingi vasario 16-osios patiekalai (nuotr. Organizatorių)
Prieš daugiau nei 100 metų Lietuva atkūrė nepriklausomybę ir ta proga „La maistas“ laida skirta būtent lietuviškai virtuvei. Vasario 16-osios proga mes nusiteikę švęsti, o tam, ...
„La maistas“ viešnia Banga parodė, kaip pasidaryti pasakišką tiramisu desertą (nuotr. Organizatorių)
Artėjant Šv. Valentinui tikriausiai visi sukate galva, kuo gi nustebinti savo pačius mylimiausius.  Šiandien TV3 laidos „La Maistas“ virtuvė kvepės meile, o šefai Tomas ...
Tinklaraštininkės ruošiami desertai nepalieka abejingų: pasakė, kaip ruošti skaniausias spurgas (nuotr. asm. archyvo)
Banga Mudėnaitė nebuvo iš tų mergaičių, kurios svajojo užaugusios gaminti pyragus ir sudėtingiausius patiekalus. Ji juokiasi, kad net būdama penktoje klasėje nežinojo, kaip ...
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų