naujienų portalas tv3.lt
2020.01.12 09:00

Sūrio žinovai patikins, kad sūris yra tinkamas ne tik sumuštiniui arba picai pagardinti. Kokį rinktis, kurį naudoti kepimui ir prie kurio derinti uogienę? Apie visa tai ir dar daugiau įdomybių, patarimų ir gardžių patiekalų iš įvairių rūšių sūrių – šį savaitgalį skaniausioje TV3 laidoje „La Maistas“!

Sūrio desertas su spanguolėmis (nuotr. Organizatorių)

Sūrio desertas su spanguolėmis (nuotr. Organizatorių)

Prie profesionalių „La maistas“ šefų Tomo Rimydžio ir Vyliaus Blauzdavičiaus šį kartą prisijungė sūrių ekspertas Vytautas Vaga. Jo gyvenime sūriai užima ypatingą reikšmę.

Vyras jau 7 metus keliauja po pasaulį ieškodamas ypatingų sūrių. Vytautas teigia, kad yra išragavęs visus Europos sūrius, tačiau vertina ir lietuviškus, ypač ūkininkų gamintus. „Lietuviai dabar ypač tobulėja sūrių gamyboje. Lietuvos sūrio istorija yra kuriama būtent dabar“, – sako V. Vaga.

„Geriausia sūrį laikyti suvyniotą į popierių šaldytuve, daugiau skonio bus jei patiekalus gardinsite  šviežiai sutarkuotu sūriu, prieš valgydami sūrį, atsižvelkite į tai, kaip jį rekomenduojama patiekti – pjaustytą ar laužytą – nuo to irgi priklauso jo skoninės savybės“, – patarimų negailėjo Vytautas.

REKLAMA

Laidos svečias gamins kremišką bulvienę su Čederio sūriu ir karštą sumuštinį su Reblochon sūriu, pievagrybiais ir marinuotais agurkėliais. O kaip netikėtą derinį visiems rekomenduoja išbandyti sūrį su baltu pelėsiu ir mėlynių uogiene.

nuolatinis laidos „La maistas“ šefas Vylius Blauzdavičius siūlys derinti sūrį su šonine ir pagamins net du tokius patiekalus – keptą varškės sūri šoninės "marškinėliuose" ir duonoje keptą sūrį su traškia šonine.

Kitas laidos šefas Tomas Rimydis taip pat turi ką papasakoti apie sūrius.

Sūris mūsų istorijoje buvo prieinamas toli gražu ne visiems, savotiška prabangos prekė buvo. Jį sau leisti galėjo tik tie, kas turėjo žemės, pievų ir  galėjo išlaikyti karvę“, – apie lietuviškus sūrius kalbėjo Tomas.

Gurmaniški sūrio patiekalai – laidoje „La Maistas“ sekmadienį 9 val. per TV3, o dar daugiau patarimų ir receptų – www.lamaistas.lt.

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

Farai. Ne iš kelmo spirta pardavėja tapo didvyre – lietuvės gudrybė sustabdė vagišių
DABAR RODOMA
Farai. Ne iš kelmo spirta pardavėja tapo didvyre – lietuvės gudrybė sustabdė vagišių
DABAR RODOMA
Farai. Vairuotojo elgesys pareigūnus išvertė iš koto: mašina nevažiavo, o vyras „vairavo“
DABAR RODOMA
Pasidalijo, ką mama išdarinėjo lėktuve: dukrai teliko rausti iš gėdos
DABAR RODOMA
Pamačius, kaip bandoma išvažiuoti iš automobilių aikštelės aplinkiniai susiėmė už galvų
DABAR RODOMA
Košmaras autobuse: nufilmuota, kas dėjosi viduje per siaubingą avariją
DABAR RODOMA
Internautai negali patikėti savo akimis: neatskiria, kuri yra dukra, o kuri – mama
DABAR RODOMA
Visi mes žmonės. Skambinas įvardijo skyrybų su Krysko priežastį: galutinis taškas padėtas tik dabar
DABAR RODOMA
Gero vakaro šou. „TV Pagalbos“ žvaigždė Navickas prisiminė, kaip saugojo Landsbergį: pas jį prie durų miegodavom
DABAR RODOMA
Lietuvis įsiuto: bejėgio vilkiko vairuotojo nelaimė policijai sukėlė juoką
DABAR RODOMA
Gerbėjai dalijasi įrašu ir sako, kad princas Harry – svajonių vyras
REKLAMA
Aušra pasakė, kaip pagaminti skaniausius cepelinus: bus minkšti ir glotnūs (nuotr. Organizatorių)
Prieš daugiau nei 100 metų Lietuva atkūrė nepriklausomybę ir ta proga „La maistas“ laida buvo skirta būtent lietuviškai virtuvei. Vasario 16-osios proga laidos viešnia tapo ...
Blynai visiems skoniams (nuotr. Organizatorių)
Šį savaitgalį TV3 laidos „La Maistas“ studijoje šeimininkaus vyrai – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos svečias Dominykas Bagdonas iškeps gausybę ...
Juodos duonos padažas (nuotr. stop kadras)
Prieš daugiau nei 100 metų Lietuva atkūrė nepriklausomybę ir ta proga „La maistas“ laida skirta būtent lietuviškai virtuvei. Vasario 16-osios proga mes nusiteikę švęsti, o tam, ...
„La maistas“ švenčia Lietuvos nepriklausomybę – ypatingi Vasario 16-osios patiekalai (nuotr. Organizatorių)
Prieš daugiau nei 100 metų Lietuva atkūrė nepriklausomybę ir ta proga „La maistas“ laida skirta būtent lietuviškai virtuvei. Vasario 16-osios proga mes nusiteikę švęsti, o tam, ...
Ypatingi vasario 16-osios patiekalai (nuotr. Organizatorių)
Prieš daugiau nei 100 metų Lietuva atkūrė nepriklausomybę ir ta proga „La maistas“ laida skirta būtent lietuviškai virtuvei. Vasario 16-osios proga mes nusiteikę švęsti, o tam, ...
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų