naujienų portalas tv3.lt
2019.11.01 10:46

Tradiciškai šeštadienio rytą virtuvės profesionalai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas kviečia pasigaminti gardžių patiekalų, rašoma pranešime spaudai.

Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas (nuotr. Organizatorių)

Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas (nuotr. Organizatorių)

Televizijos laidoje „Gardu Gardu“ Ali pagamins Gian Lucos mėgstamiausią prancūzišką desertą – eklerus. Burnoje tirpstančius plikytos tešlos pyragaičius jis įdarys šokoladiniu kremu. Taip pat pamatysite detalų ir linksmą gaminimo procesą.

Charizmatiškasis šefas Gian Luca savaitgalio pasilepinimui gamins jūros gėrybių troškinį, kuriuo tikrai nustebinsite net išrankiausią svečią. Šis prabangus, nekasdieniškas patiekalas bus lyg kelionė į Italiją.

Susitinkame šeštadienį 9.00 val. laidoje „Gardu Gardu“ per žiūrimiausią TV3 televiziją!

Jūros gėrybių troškinys Jums reikės:

· 2 kalmarų

· 3 jūros velnio file

· 500 g midijų

· 200 g krevečių

· 5-6 vnt. karališkų krevečių

· 1 saliero

· 1 morkos

· 1 svogūno

· 3 skiltelių česnako

· 1 citrinos

· 2 l vandens

· 2 daržovių sultinio kubelių

· 200 ml balto vyno

· Kelių šakelių kalendros

· 200 g vyšninių pomidoriukų

· Šviesios duonos ciabatta

· Drukos

· Pipirų

· Ypač tyro alyvuogių aliejaus

· Balto balzaminio acto

Morką, salierą, svogūną ir česnaką supjaustyti smulkiais kubeliais. Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi šiek tiek apkepinti česnaką ir suberti visas likusias daržoves. Kepinti, kol svogūnai taps auksinės spalvos. Tuomet suberti pasmulkintą jūros velnio file, šiek tiek apkepti ir suberti žiedais supjaustytus kalmarus.

REKLAMA

Užpilti šiek tiek vyno. Po 2 minučių suberti midijas. Tuomet suberti susmulkintas kalendras ir apšlakstyti pusės citrinos sultimis. Supilti likusį vyną. Sudėti krevetes ir troškinti, kol įgaus oranžinę spalvą. Užpilti sultinio iki pusės puodo (neturi pilnai apsemti). Sudėti karališkas krevetes. Pomidoriukus perpjauti pusiau ir pusę jų sudėti į troškinį. Riekelėmis supjaustyti ciabattą, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, pagardinti druska ir pipirais, ant viršaus sudėti likusius pomidoriukus. Duoną kepti iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje su grilio funkcija kol apskrus (apie 5 min). Per tą laiką žuvies troškinys pilnai išsitroškina. Prieš valgant, troškinį pagardinti baltuoju balzaminiu actu.

Jūros gerybių troškinys

Jūros gerybių troškinys

Eklerai su šokoladiniu kremu Plikytai tešlai reikės:

· 100 g pieno

· 100 g vandens

· 30 g cukraus

· 90 g sviesto

· 120 g miltų

· 3 kiaušinių

· Žiupsnelio druskos

Šokoladinei glazūrai reikės:

· 100 g vandens

· 60 g grietinėlės

· 100 g cukraus

· 40 g kakavos (be cukraus)

· 1 lakšto želatinos

· 100 ml vandens (želatinai išbrinkinti)

Šokoladiniam kremui reikės:

· 200 g pieno

· 45 g grietinėlės

· 2 kiaušinių trynių

· 30 g cukraus

· 15 g kukurūzų krakmolo

· 100 g juodo šokolado

· 25 g sviesto

Į prikaistuvį supilti pieną, vandenį, įdėti sviestą ir suberti cukrų bei žiupsnelį druskos. Kaitinti iki sviestas ištirps ir viskas užvirs. Tada nukelti nuo kaitros ir po truputį suberti miltus bei nuolat maišyti iki masė sušoks į gumulą. Prikaistuvį vėl pastatyti ant kaitros ir nuolat maišyti, kol išgaruos drėgmė bei liks vientisa blizgi masė.

REKLAMA

Gautą tešlą įdėti į dubenį ir po vieną įmušti kiaušinius bei nuolat maišyti iki vientisos, tamprios ir blizgios masės. Tada sudėti ją į konditerinį maišelį su 12-15 mm žvaigždutės formos antgaliu. Ant kepimo popieriumi ar silikoniniu kilimėliu išklotos skardos formuoti eklerus – maždaug 10 cm ilgio juosteles. Įdėti į iki 190°C įkaitintą orkaitę, iš karto temperatūrą sumažinti iki 150°C ir kepti 30 minučių su kaitinimo iš apačios rėžimu. Iškepusius eklerus atvėsinti ir padaryti jų apatinės dalies galuose bei per vidurį po 3 skylutes.

Glazūrai pradžiai įmerkti želatinos lakštą į vandenį, kad išbrinktų. Prikaistuvyje užvirti grietinėlę su vandeniu. Suberti cukrų su kakava ir maišyti, kol pilnai ištirps. Sudėti išbrinkusią želatiną, išmaišyti, kol pilnai ištirps ir padėti į šaldytuvą atvėsti (uždengus maistine plėvele). Kremui prikaistuvyje užvirti pieną su grietinėle.

Dubenyje išplakti kiaušinių trynius su cukrumi ir kukurūzų krakmolu. Į gautą masę truputį įpilti užvirusio pieno, permaišyti ir gautą masę supilti atgal į prikaistuvį. Kaitinti ant silpnos kaitros bei nuolat maišyti, kol gausis tvirta, blizgi kreminė masė. Įdėti šokoladą ir maišyti, kol jis ištirps. Tuomet sudėti sviestą ir dar permaišyti iki vientisos masės. Atvėsinti. Gautą kremą sudėti į konditerinį maišelį ir pripildyti juo eklerus pro skylutes. Gerąja puse merkti pyragėlius į šokoladinę glazūra iki pusės.

Eklerai

Eklerai

Skanaus!

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

Tarasovai atvirai prabilo apie skyrybas: negailėjo kritikos strėlių
DABAR RODOMA
Tarasovai atvirai prabilo apie skyrybas: negailėjo kritikos strėlių
DABAR RODOMA
Neįtikėtina Algimantės kova: dvidešimtmetė net du kartus įveikė vėžį
DABAR RODOMA
Klientas nustėro: kartu su maistu – šokiruojantis radinys lėkštėje
DABAR RODOMA
„Tesla“ automobiliu į garažą važiavusi moteris nustėro: nuostoliai nejuokingi
DABAR RODOMA
Žvėriškas Sabonio pasirodymas prieš „Timberwolves“
DABAR RODOMA
Rusijos cirko pasirodymas virto tragedija: vaikai stebėjo paklaikę
DABAR RODOMA
Praeiviai nesuprato, kas vyksta automobilyje: pamatę iš arčiau – vos patikėjo
DABAR RODOMA
Moteris nežinojo, ko imtis: jos automobilyje – nemalonus radinys
DABAR RODOMA
Žiauriai nužudytos 17-metės sesuo prabilo apie lemtingus įvykius: atskleidė neviešintų detalių
DABAR RODOMA
Kamera užfiksavo mistinį vyro dingimą: spėlioja, kas ten galėjo būti
REKLAMA
Dalia Ibelhauptaitė (Teodoras Biliūnas/Fotobankas)
Šį ketvirtadienio vakarą sostinėje įsikūrusiame Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre įvyko jau tradicija tampantys „Žmonės“ apdovanojimai. Juose dalyvavo būrys ...
Krepšininkas Martynas Gecevičius su žmona Lina ir dukra Ema  (nuotr. Instagram)
Krepšininkas Martynas Gecevičius su žmona tenisininke Lina Stančiūte-Gecevičiene šiuo metu išgyvena patį gražiausią laikotarpį. Jiedu susilaukė atrosios atžalos. Džiugia žinia ...
Viktorija Šaulytė ir Joringis Šatas (Irmantas Gelūnas/Fotobankas)
Lygiai už savaitės Kauno „Žalgirio“ areną sudrebins kasmetiniai bei didžiausi šalies muzikos apdovanojimai, M.A.M.A Nepaisant to, kad renginys skiriamas muzikai, ne ką mažesnis ...
Mindaugas Papinigis ir nauja širdies draugė (Fotobankas)
Šį ketvirtadienio vakarą sostinėje įsikūrusiame Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre įvyko jau tradicija tampantys „Žmonės“ apdovanojimai. Į juos atvyko būrys žinomų ...
Stano (nuotr. Pauliaus Peleckio, Gretos Skaraitienės / „ŽMONĖS Foto“)
Vilniaus regiono apylinkės teismas 800 eurų baudą skyrė vyrui, kuris būdamas neblaivus sėdo į automobilį ir nušovė stirnos jauniklį, be to, jis neteko ir teisės medžioti ...
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų