REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
29
Leticija Anankaitė (tv3.lt fotomontažas)

Lietuvoje išgarsėjusi socialinių tinklų žvaigždė Leticija Anankaitė jau kelis metus gyvena Londone, kur, kaip pati sako, suprato, kaip iš tikrųjų dirba influenceriai. Ir nors mergina teigia, kad jau kurį laiką dirba be laisvadienių, ji gali džiaugtis ir tuo, kad nieko nebereikia daryti už dyką, o apie drabužių ir makiažo pirkimą nė nereikia sukti galvos.

29

Lietuvoje išgarsėjusi socialinių tinklų žvaigždė Leticija Anankaitė jau kelis metus gyvena Londone, kur, kaip pati sako, suprato, kaip iš tikrųjų dirba influenceriai. Ir nors mergina teigia, kad jau kurį laiką dirba be laisvadienių, ji gali džiaugtis ir tuo, kad nieko nebereikia daryti už dyką, o apie drabužių ir makiažo pirkimą nė nereikia sukti galvos.

REKLAMA

Naujienų portalui tv3.lt ji atvirai papasakojo, kuo skiriasi influencerių veikla užsienyje bei Lietuvoje bei kodėl jau kelis metus gali išgyventi tik iš to, ką matome merginos „Instagram“ paskyroje, pavadinimu „iblacksnow“.

Užsienio influencerių gyvenimas – visai kitoks

Nepaisant to, kad Leticija buvo žinoma ir Lietuvoje, tikrieji jos, kaip influencerės pasiekimai, ėmė aiškiai matytis tik persikėlus gyventi į Londoną. Tiesa, ji neslepia, kad čia į viską teko pažiūrėti kur kas rimčiau.

REKLAMA
REKLAMA

„Jei Lietuvoje užtekdavo tik padaryti nuotrauką ir įkelti įrašą, Londone darbas šoktelėjo visu 100 %. Prisidėjo fotosesijų planavimai, bent kelis kartus per savaitę susitikimai su įvairių prekės ženklų atstovais, nuotraukų planavimas, jog viskas mano platformoje atrodytų gražiai, begalybė elektroninių laiškų kasdien ir daug daug investicijų tam, kad pavyktų pagerinti savo turinį“, – sakė L. Ananakaitė.

REKLAMA

Vis dėlto ji neslepia, kad sunkus darbas atsipirko ir jos sekėjų skaičius gerokai šoktelėjo: „Jungtinės Karalystės sekėjų skaičius iš 2 % šoktelėjo iki 17 %.“

Anot Leticijos, Lietuvoje influenceriu gali būti kone kiekvienas. „Mažai žmonių, bet visi tokie aktyvūs, todėl jei kursi turinį lietuvių kalba, galų gale, vienaip ar kitaip, būsi pastebėtas. Tačiau Londone influencerių yra tūkstančiai, tad išsiskirti tikrai labai sunku“, – patirtimi dalijosi ji.

Mergina pasakojo, kad Londone teko susidurti ir su naujomis patirtimis, kurios iš pradžių kėlė nerimą. „Anglijoje svarbiausia yra užmegzti gerus santykius su prekės ženklais, todėl bendrauti tik laiškais nepakanka – tenka nuolat eiti į susitikimus ir bendrauti akis į akį. Iš pradžių tikrai buvo labai baisu, tačiau dabar tai viena mėgstamiausių mano veiklų“, – atviravo influencerė.

REKLAMA
REKLAMA

Ilgą laiką nedirba dykai

Kai kam influencerių veikla vis dar atrodo paslaptinga, o ir veiklos principas – neaiškus. Vis dėlto Leticija džiaugiasi, kad jai pačiai jau kurį laiką moka už viską, o tai padeda pildyti senas svajones.

„Jau ilgą laiką nieko nedarau už dyką. Drabužių turiu tiek, kad užtektų dar trims gyvenimams, makiažo – taip pat. Tačiau kelionių ir atsiminimų tikrai nebus per daug, todėl sumąsčiau keisti savo kryptį ir tapti kelionių influencere. Tokia visada ir buvo mano svajonė, o dabar joje gyvenu“, – šypsosi ji.

Socialinių tinklų žvaigždė atvirai papasakojo ir apie tai, kaip viskas veikia: „Tenka nemažai investuoti –  lėktuvo bilietai, kelionių išlaidos. Tačiau surasti bendradarbiavimą su viešbučiu yra tikrai nesunku. Tuomet ieškau kelionės rėmėjų. Kelionių metu reklamuoju įvairius prekių ženklus – taip išeina, kad per savo „atostogas“ dirbu daugiau, nei atostogauju, tačiau taip pavyksta ne tik atpirkti išlaidas, bet ir užsidirbti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mergina džiaugėsi, kad tokiu būdu pamatė pačias slapčiausias pasaulio vietas bei patyrė neišdildomų įspūdžių. 

„Kelionių metu jaučiuosi tokia įkvėpta, pasisemiu daugybės geriausių emocijų, o dirbti su nuotraukomis tampa kur kas lengviau. Jau kelias savaites keliauju po Balio salą ir čia vietovės gražesnės vienos už kitas. Įsimintiniausia buvo gyventi kalnuose, be jokio internetinio ryšio, stebėti gražiausius gyvenime saulėlydžius, kalbėtis apie gyvenimą iki aušros, bėgti maudytis į jūrą, kuomet bangos dvigubai didesnės už tave, pirmą kartą gyvenime čiuožti banglente, nardyti įspūdingiausiose vietose ir užmegzti naujas draugystes su įvairiausiu tautų žmonėmis. Ir taip – nė viena šių akimirkų nėra užfiksuota, bet ne veltui sakoma, kad geriausios akimirkos nepatenka į „Instagram“, – kalbėjo Leticija.

REKLAMA

Atskleidė, ar gali išgyventi tik iš to, ką suteikia „Instagram“

Paklausta, kaip galvoja, dėl ko išaugo jos populiarumas tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, Leticija neslepia, kad tai tiksliai įvardyti sunku, mat priežastys kiekvienoje šalyje yra skirtingos.

„Per 5 metus labai daug visko bandžiau ir keičiau. Lietuvoje tikriausiai dėl savo „YouTube“ kanalo, Anglijoje – gražių nuotraukų“, – galiausiai nusprendė ji.

Vis dėlto kitaip, nei kiti influenceriai, Leticija nerodo tik tobulos realybės – mergina atvirai pasakoja tiek apie įvairiausius savo kūno patobulinimus, kuriems ryžtis prireikė nemažai drąsos (lūpų putlinimas bei krūtinės didinimas), bet ir drąsiai rodo savo fotosesijų užkulisius nė nemeluodama, kad buvo paprasta.

REKLAMA

„Visada buvau ir būsiu žmogus, kuris nebijo iš savęs pasijuokti. Gyvenime dažnai prikrečiu visokiausių nesamonių, tad kodėl gi jomis nepasidalinus? Man svarbu turėti artimą ryšį su savo sekėjais, parodyti, kad gyvenimas nėra toks, kaip atrodo „Instagram’e“, – sakė ji. 

Galbūt būtent todėl merginai sekasi taip, jog be savo veiklos socialiniuose tinkluose, papildomai jai nereikia užsiimti niekuo kitu: „Tiesiog neturiu tam laiko. Veiklos tiek daug, kad neretai tenka dirbti kelias savaites be jokių laisvadienių. Tačiau negaliu skųstis, nes tai tikrai yra geriausias darbas, kokį tik galėčiau turėti. Vien iš šios veiklos gyvenu jau kelis metus, ir manau, kad laisvai galima ne tik pragyventi, bet ir daug sau leisti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų