• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kartais nutinka taip, kad karštą vasaros dieną užsimanai karštos sriubos. O dar blogiau, jei ta sriuba - čili. Tačiau tie, kurie tikrai nori skanios čili ir linkę truputį paekspermentuoti su tradiciniu receptu, neprašovė pasirinkę šį receptą.

REKLAMA
REKLAMA

Jums reikės:


  • 50g  sojos

  • 100g svogūno

  • 620g pomidorų

  • 270g paprikų

  • pora čili pipiriukų (pagal norimą aštrumo kiekį - galima daugiau ar mažiau)

  • 15g česnako (2 skiltelės. nemažos)

  • 400g konservuotų pupelių (naudoju konservuotas pomidorų padaže)

  • šaukštelio druskos, maltų saldžiųjų paprikų

  • 0,5 šaukštelio maltos kalendros, pipirų, dar galima dėti aitriųjų paprikų miltelių (pagal norimą aštrumo kiekį)

  • šiek tiek aliejaus kepimui

  • tarkuoto sūrio


Gaminame:

Soją apkepam puode su šiek tiek aliejaus. Svogūną ir čili pipiriukus susmulkinam, paprikas supjaustom, česnaką išspaudžiam.Viską dedam į tą patį puodą. Kepam keletą minučių. Per tą laiką verdančiu vandeniu nuplikom pomidorus. Po poros minučių užpilam šaltu vandeniu. Nulupam odeles, pasmulkinam, dedam į puodą. Pagardinam prieskoniais. Viską troškinam ~20 minučių. Tada sudedam pupeles, patroškinam dar porą minučių. Sriubą pertrinam blenderiu. Mums patinka tokia, kad dar būtų ir pakramtyt truputį, todėl sutrinu ne iki tyrelės (nors, manau, taip ir norint nepavyktų). Patiekiam su tarkuotu sūriu. Taip pat galima pasikepti batono, ištepto česnaku, užtepto sviestu ir pabarstyto krapukais arba paskrudinti ruginės duonos, šiek tiek sviestuko ir krapų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų