REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Vegetarų mirties rizika dėl širdies ligų yra 32 proc. mažesnė nei mėsėdžių, jie taip pat rečiau dėl širdies ligų kreipiasi į medikus, rodo tyrimo, kuriame dalyvavo 44 tūkst. 500 žmonių Anglijoje ir Škotijoje, išvados, kurias pristato BBC.

 Vegetarų mirties rizika dėl širdies ligų yra 32 proc. mažesnė nei mėsėdžių, jie taip pat rečiau dėl širdies ligų kreipiasi į medikus, rodo tyrimo, kuriame dalyvavo 44 tūkst. 500 žmonių Anglijoje ir Škotijoje, išvados, kurias pristato BBC.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo išvados paskelbtos žurnale „American Journal of Clinical Nutrition“.

Širdies ligos yra vienos dažniausių Vakaruose. Kiekvienais metais Jungtinėje Karalystėje nuo jų miršta 94 tūkst. žmonių – daugiau nei nuo bet kurios kitos ligos, o 2,6 mln. žmonių turi širdies problemų.

REKLAMA

Oksfordo universiteto mokslininkai išanalizavo 15 tūkst. 100 vegetarų ir 29 tūkst. 400 mėsą ir žuvį valgančių žmonių sveikatos būklę.

Per 11 metų trukusį tyrimą nuo širdies ligų mirė 169 žmonės ir 1 tūkst. 66 prireikė medikų pagalbos. Dauguma jų valgė mėsą ir žuvį.

Dr. Frančeska Krou (Francesca Crowe) teigė: „Pagrindinė išvada ta, kad dieta yra svarbus veiksnys, lemiantis širdies būklę. Aš ne propaguoju, kad visi turėtų maitintis pagal vegetarų dietą. Dietos yra ganėtinai skirtingos. Vegetarai gauna mažiau prisotintų riebalų, todėl jiems gresia mažesnė rizika susirgti širdies liga“.

REKLAMA
REKLAMA

Remiantis tyrimo išvadomis, vegetarų kraujo spaudimas buvo žemesnis, mažesnis „blogojo“ cholesterolio kiekis. Be to, mažai jų turėjo antsvorį.

„Šio tyrimo išvados primena mums, kad mes turime stengtis valgyti subalansuotą ir įvairų maistą, nesvarbu, ar tai būtų mėsa, ar ne, – sakė Treisi Parker (Tracy Parker) iš Didžiosios Britanijos širdies fondo. – Atminkite, kad vegetariškų produktų įtraukimas į mitybos racioną nėra trumpiausias kelias iki sveikos širdies. Yra daug produktų, skirtų vegetarams, kurie turi didelį prisotintų riebalų ir druskos kiekį“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų