REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Užėjęs į populiarią kavinę Klaipėdoje neturėjo kur dėti akių: „Darote gėdą“ (nuotr. Riebus Katinas)

Norisi kaip geriau, o gaunasi kaip visados. Panašiai ir mums nutiko su Katiniene, kai bandydamas ją eilinį kartą išsivilioti naujos maitinimo įstaigos testavimui pasakiau, kad šį kartą tu maistu liksi patenkinta.

12

Norisi kaip geriau, o gaunasi kaip visados. Panašiai ir mums nutiko su Katiniene, kai bandydamas ją eilinį kartą išsivilioti naujos maitinimo įstaigos testavimui pasakiau, kad šį kartą tu maistu liksi patenkinta.

REKLAMA

Duodamas tokį pažadą Katinienei užtikrintas buvau todėl, kad kavinė „Jola“, į kurią ir planavau nusivesti Katinienę, man buvo žinoma jau prieš kokius 20 metų. Ten dažnai su draugais vykdavome, kai norėdavome skaniai ir sočiai pavalgyti. Tad radęs informacijos, kad kavinė iki šiol tebedirba, vieną dieną pakviečiau Katinienę ten papietauti.

Kavinė įsikūrusi M. Mažvydo alėjoje, vieno iš pastatų rūsyje. Kadangi prieblanda tvyrojusi kavinės viduje puikiai atspindėjo tą, kuria dažniausiai jus pasitinka rūsiai, nusprendėme pietauti lauko terasoje.

Patiekalų aprašymas pateiktas meniu skurdokas. Kad suprastumėt apie ką aš, paskaitykite grafą – kiaulienos/jautienos patiekalai. Kai pasiteiravau padavėjos, iš kokios mėsos bus „Purienos“ kepsnys, prieš atsakydama ji mane nužvelgė su tokia nuostaba, o vėliau tarė – tai kad čia iš jautienos tik antrekotas.

REKLAMA
REKLAMA

Gerai, kad jūs žinote, kas ir kaip, bet svečiai kavinės gauna spėlioti arba be reikalo kaskart trukdyti padavėjus panašiais klausimais. O jau paduotas papildomas meniu turėjo kiek platesnį patiekalų išaiškinimą, kurio pasigedęs buvau pirmame.

REKLAMA

Meniu pasirinkimas

Šaltalankių arbata – 2,50 eur. Šiaip ne taip padarę užsakymą ir  gurkšnodami arbatą pasinėrėme su Katiniene į diskusiją apie tai, kad maitinimo įstaigos tiek metų išsilaiko tik dėka skaniai gaminamo maisto, net nenuspėdam,  kas mūsų toliau laukia.

Nes jei būtų buvusi bent kokia užuomina apie maistą, kurio tuoj tuoj teks paskanauti, aš greičiausiai būčiau pasileidęs rėkdamas M. Mažvydo alėja, kad tik to siaubo, kurį pamačiau netektų matyti.

Nes kai kuriuos patiekalus, skanautus tą kartą, dar dabar susapnuoju ir prabundu išpiltas prakaito. Tad pradėkime nuo sriubų, kurios ant mūsų stalo atkako netrukus po arbatų.

REKLAMA
REKLAMA

Charčio – 6,50 eur. Charčio sriubą vos paskanavę gražinome padavėjai, nes ji buvo rūgšti. Po kurios vieno šaukšto net linksmiausio žmogaus veide šypseną pakeistų rūgšties iššauktas išsivėpimas.

Tad nenorėdamas kankinti Katinienės panašiomis grimasomis paprašiau jos savęs nebekankinti bandant valgyti sriubą pasiūlydamas jai pusę čebureko. Sultinys su čebureku – 4,50 eur. Po pirmo kąsnio čebureko mes su Katiniene įbedėme akis vienas į kitą su tuo pačiu klausimu – čebureko viduje kas?

Nes ta minkšta patežusi masė nieko bendro su malta mėsa neturėjo. Bijodami eksperimentuoti jos dar bent kąsnį skanaujant mes tą masę iškrapštę iš čebureko vidaus suvalgėme tik tešlą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atleiskit už išsireiškimą, bet dar dabar nerandu atsakymo į klausimą – kokio brudo buvo prikišta į čebureko vidų. Sultinys taip pat savo sodria spalva nesukėlė jokio apetito, tad jį pateliuškavęs šaukštu pastūmiau lėkštę į šoną.

Kai atnešė pagrindinius patiekalus Katinienės veide perskaičiau mintį, kuri man nieko gero nežadėjo. Bet nespėjęs jos pradėti guosti, išgirdau ją sakant, kad pažiūrėčiau į kepsnius ir kad eilinį kartą ją apgavau.

Tikrai nenorėjau Katinienės apgauti ir tikėjausi iš kavinės „Jola“ tikrai ne to. Tad žvelgdamas į kepsnius spėliojau, kokio velnio čia eina žmonės ir kodėl kavinė dar nebankrutavus.

REKLAMA

Ypatingas „Jola“ kepsnys – 12,50 eur. Nežinau kas sugalvojo šiam kepsniui tokį pavadinimą, bet jam geriausiai apibūdinti tiktų štai koks pavadinimas – „Baisiausias virėjo sapnas“.

Jei reiktų paaiškinti kokio įkvėpimo pagautas žmogus sukūrė šį „šedevrą“, tai spėčiau jog kepsnio kompozicija gimė per kokias kaimo vestuves. Kurių antros dienos rytą virėjos iš vakar kiek su svečiais padauginusios tauriųjų gėrimų sunkiomis galvomis bandė sugalvoti kuo nustebinti vestuvininkus.

Tad pamačiusios iš vakar likusius kalnus kiaulienos kepsnių ir panašų kiekį vištienos su troškintomis daržovėmis, nusprendė iš jų sulipdyti kažką panašaus į burgerį. O tam, kad kompozicija galutinai visus šokiruotų ant kiaulienos kepurės užlydė pigios čederio sūrio versijos. O ištraukusios iš įdarytos žuvies galvos akiduobių juodas alyvuoges, jas pasmulkinę ant kepsnio, iš jų padarė akis.

REKLAMA

Kūrybinio polėkio įkvėptos pagalvoja ir apie šukuoseną, kurią puikiai jų nuomone turėjo atstoti supjaustytas obuolys. Didesnės beskonybės, persisunkusios tokia nesąmone dar neteko matyti. Kodėl gamindami jovalą lėkštėje žmonės tikisi tuo kažką maloniai nustebinti?

Jei būtų patiekę atskirai vištienos kepsnį troškintą tomis daržovėmis jis būtų atrodęs labiau ypatingas nei ta bendra krūva kurią bandė valgyti Katinienė.

Kiaulienos kepsnys su baravykais – 10,50 eur. Ar čia kiaulienos kepsnys su baravykais? Rodydamas į man atneštą kepsnį pasiteiravau padavėjos, o jai patvirtinus, kad taip, pradėjau akyliau nužiūrinėti kepsnio paviršių bandydamas ten įžvelgti baravykus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei ten buvo baravykų, tai greičiausiai jų buvo tiek, kiek po kepsnio su baravykais valgymo žmogelis dantų krapštuku pririnks tarp savo tarpdančių tų baravykų likučių.

Kodėl taip tyčiojatės iš kavinės svečių? Kodėl tiesiog neparašote, jog kiaulienos kepsnys užkeptas neaiškia mase, kurioje yra tikimybės rasti baravykų pėdsakų?

Apibendrinimas

Reziumuoju. Sėdėdamas kavinės terasoje kelis kartus apsižvalgiau aplink ar aš išties randuosi Klaipėdoje. Nes tas maistas, kurį man nešė ir kurį skanavau buvo prasčiausios kaimo užeigos lygio, kurioje dėl stokos virėjų maistą gamina vietinis traktoristas Vytcka.

Jis net prastesnis už tą, kurį prieš kelis metus išpeikiau Salantų „Pakalnutėje“, rašydamas kad prasčiau jau būti nebegali.

REKLAMA

Te atleidžia man „Pakalnutės“ kolektyvas, radau prastesnius, kurie bando būti įdomesni, pamiršdami kad galima gaminti paprastai, bet neprastai.

Vertindamas kavinė „Jola“ 1/5 pagalvojau apie naują vertinimo balą 0/5, kurio nusipelno panašiai gaminančios maitinimo įstaigos.

Man gėda, kad mano gimtojo miesto centre randasi tokios maitinimo įstaigos, kurios patiekdamos tokį tragišką maistą gadina bendrą miesto maitinimo įstaigų įvaizdį.

P. S. Atsiprašau vyrų, kurie moka vairuoti traktorius, nepriimkite tai asmeniškai. Tai tik toks palyginimas, kuris rašant tekstą pirmas pokštelėjo man į galvą ir nieko bendro jis su jūsų vyriška profesija ar maisto gamyba neturi.

REKLAMA

Pasiteirauti komentaro tv3.lt kreipėsi ir į kavinės administraciją. Pasidalinę komentaru jie teigė: „Tai – patys perkamiausi mūsų patiekalai iki šiol. Apžvalga gal tapo savotiška reklama? Svečių ženkliai padaugėjo. Šiaip tendencinga apžvalga – nenorėjo ar negebėjo pamatyti visumos. Ateikite ir pamatysite.“

Apžvalgos autorius: Riebus Katinas

gal cia tas uzukalnonacis uzejo tegu po lapais slepiasi
Smaguriams dažnai taip nutinka,bral. Reikia gaminti valgį namie,nebus skonio problemu.
cebureku idaras tau skaniai atrodo ?
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų