REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Rudeniška moliūgų sriuba su jautienos troškiniu (nuotr. La maistas)

TV3 laida „La maistas“, kartu su virtuvės šefu Gian Luca Demarco, ir toliau dalinasi pačių skaniausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca įsileido į savo namus, į svečius pasikvietė tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorę Renatą ir parodė, kaip pasigaminti rudenišką moliūgų sriubą su jautienos troškiniu.

11

TV3 laida „La maistas“, kartu su virtuvės šefu Gian Luca Demarco, ir toliau dalinasi pačių skaniausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca įsileido į savo namus, į svečius pasikvietė tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorę Renatą ir parodė, kaip pasigaminti rudenišką moliūgų sriubą su jautienos troškiniu.

REKLAMA

Įsibėgėjant rudeniui, virtuvėje pradeda karaliauti moliūgai. Tinklaraštininkė Renata išdavė, kad iš moliūgų gamina įvairius gardėsius – ji neslepia, kad itin mėgsta eksperimentuoti su įvairiomis daržovėmis. Dažnas svečias jos virtuvėje ir moliūgas.

Tiesa, nors ir mėgsta moliūgus, Renata prisipažins pati jų neauginanti. O štai Gian Lucos darže jų tikrai rastumėte. Tik yra viena taisyklė…

REKLAMA
REKLAMA

„Yra obuolingi metai, ir yra moliūgingi. Kai geriau auga obuoliai, moliūgų būna mažiau, o kai auga moliūgai – būna mažiau obuolių. Tačiau jei pasakytumėte tai lietuviams, jie sakytų, kad tokios taisyklės nėra (juokiasi)! Šiemet moliūgų tikrai buvo mažiau – kitais atvejais, mano darže galėtumėte rasti net 8-12 moliūgų“, – pasakojo virtuvės šefas.

REKLAMA

Išgirdęs daugiau apie moliūgų panaudojimo galimybes, Gian Luca kartu su Renata parodė, kaip pasigaminti virtuvės šefo pamėgtą rudenišką moliūgų sriubą su jautienos troškiniu. Šaltais rudens vakarais šis patiekalas ne tik pamalonins gomurį, bet ir sušildys.

Rudeniška moliūgų sriuba su jautienos troškiniu

Reikės: 1 vnt. sviestinio moliūgo; „Feel the beef“ 30 dienų brandinimo nugarinės; 3 vnt. bulvių; 2 vnt. svogūnų; 1 stiklinės alaus; šlakelio vandens; „Bonduelle Vapeur“ garuose ruoštų avinžirnių; 200 ml grietinėlės; alyvuogių aliejaus; česnako; rozmarino; druskos, pipirų.

REKLAMA
REKLAMA

Supjaustome moliūgą riekelėmis. Dedame į kepimo skardą, apšlakstome alyvuogių aliejumi. Ant viršaus beriame smulkintą česnaką, pagardiname rozmarinu, druska ir pipirais. Kepame 20 min. 180 laipsnių orkaitėje.

Kol kepa moliūgas, ruošiame troškinį: supjaustome bulves ir svogūnus. Įpilame alyvuogių aliejaus ir viską gerai apkepiname. Į troškinį įpilame alaus ir vandens. Susmulkiname jautieną, beriame į keptuvę ir supilame avinžirnius. Viską pagardiname druska ir pipirais. Leidžiame pasitroškinti ant silpnos ugnies.

Iškepusį moliūgą sutriname iki vientisos masės, pagardiname grietinėle. Serviruojame dubenyje su troškiniu, papuošiame petražolėmis ir moliūgų sėklomis. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų