REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Lietuviai įsisavinę turbūt vieną paprasčiausių tinginio gaminimo formų, kuris, man asmeniškai, yra pats skaniausias. Pamenu dar vaikystėje tinginį gamindavo be jokio kondensuoto pieno, bet virdavo su pienu, cukrumi, sviestu – tinginys gaudavosi minkštesnis, bet toks pats nerealiai gardus. Gaminant tinginį su kondensuotu saldintu pienu yra truputį paprasčiau ir greičiau negu tik su pienu. 

„Lietuviai įsisavinę turbūt vieną paprasčiausių tinginio gaminimo formų, kuris, man asmeniškai, yra pats skaniausias. Pamenu dar vaikystėje tinginį gamindavo be jokio kondensuoto pieno, bet virdavo su pienu, cukrumi, sviestu – tinginys gaudavosi minkštesnis, bet toks pats nerealiai gardus. Gaminant tinginį su kondensuotu saldintu pienu yra truputį paprasčiau ir greičiau negu tik su pienu. 

REKLAMA

Mano recepto proporcijos yra jau beveik patentuotos  Tinginys visuomet gaunasi standus, gardus, norisi dar ir dar, nors pilvas jau sako: gal gana? Pabandykite ir Jūs, gal taps ir Jūsų mėgstamiausiu tinginio receptu“, – rašo tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.

Reikės:

  • 400 g paprastų traškių sausainių;
  • 400 g saldinto kondensuoto pieno;
  • 190 g sviesto;
  • 2 valg. š. kakavos;
  • 1,5 valg. š. saldžios kakavos;
  • 1 valg. š. cukraus.

Sausainius sutrupiname į dubenį (vienus sutrupiname smulkiau, kitus stambiau). Sviestą išlydome puode storu dugnu, tuomet suberiame cukrų, kaitiname ant silpnos ugnies ir maišome, kol cukrus ištirps ir gausis vientisa masė (tik neužverdame!).

REKLAMA
REKLAMA

Į sviesto masę supilame kakavas, kondensuotą pieną, viską išmaišome ir kaitiname, vis pamaišant, kol gausis visiškai vientisa masė be jokių gumulėlių. Tuomet nukeliame nuo ugnies ir paliekame truputį pravėsti.

REKLAMA

Į kakavinę masę suberiame sutrupintus sausainius, gerai išmaišome ir paliekame masę truputį atvėsti.

Patiesiame maistinę plėvelę ant stalo ir ant jos pailgai išklojame sausainių masę. Suformuojame ritinį ir susukame į maistinę plėvelę, gerai užspaudžiame galus, dedame į šaldytuvą stengti bent 4 valandoms (geriausia palikti pernakt). Skanumėlis!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų