REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei turite lašišos, skubėkite į parduotuvę nusipirkti pankolių ir agurkų, kad galėtumėte pasigaminti šią nuostabią žuvytę.



Ingredientai:
Lašiša filė švž. 100 g., druska 20 g., cukrus 12 g., krapai švž. 2 g., medžio pjuvenos 200 g.(geriausiai tinka obels ar uosio (juodalksnio)). Salotoms: agurkai švž. 75 g, balto vyno actas 5 g., vanduo (ledukai) 300 g., druska 1 g., švieži krapai 1 g., alyvų aliejus 5 g. Padažas: grietinėlė 15% riebumo 50 g., žaliosios citrinos sultys 5 g., žaliosios citrinos odelės drožlės 3 g., druska 1 g., pipirai 1 g., juodos duonos čipsai 50 g., raudoni ikrai (lašišos) 20 g.

Jei turite lašišos, skubėkite į parduotuvę nusipirkti pankolių ir agurkų, kad galėtumėte pasigaminti šią nuostabią žuvytę.



Ingredientai:
Lašiša filė švž. 100 g., druska 20 g., cukrus 12 g., krapai švž. 2 g., medžio pjuvenos 200 g.(geriausiai tinka obels ar uosio (juodalksnio)). Salotoms: agurkai švž. 75 g, balto vyno actas 5 g., vanduo (ledukai) 300 g., druska 1 g., švieži krapai 1 g., alyvų aliejus 5 g. Padažas: grietinėlė 15% riebumo 50 g., žaliosios citrinos sultys 5 g., žaliosios citrinos odelės drožlės 3 g., druska 1 g., pipirai 1 g., juodos duonos čipsai 50 g., raudoni ikrai (lašišos) 20 g.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gaminame: Lašišos filė supjaustoma juostomis 3 cm storio ir užmarinuojama druskos, cukraus ir krapų marinate. Marinuojama 2 val. Po to lašiša nuplaunama šaltu vandeniu ir nusausinama. Paruošta lašiša dedama ant grotelių, kurios dedamos į orkaitę. Atskirai puode kepamos pjuvenos, kol pradeda juoduoti. Paruoštos pjuvenos dedamos kartu su puodu į šaltą vandenį, uždengiama rankšluoščiu ir dedama į orkaitę. Lašiša rūkoma 20 min.

REKLAMA

Agurkai nuvalomi ir išimamos sėklos. Paruošti agurkai užmarinuojami baltu actu, krapais ir pipirais. Pankolis supjaustomas plonais griežinėliais ir sudedamas į ledukus, laikoma 20 min. Po to nusausinami ir sumaišomi su agurkais ir druska. Pašlakstoma alyvų aliejumi.

Grietinėlė išplakama ir sumaišoma su citrinų sultimis ir citrinų odele, sudedami prieskoniai. Juoda Bočių duona supjaustoma plonais griežinėliais ir iškepama aliejuje. Visi ingredientai sudedami gražiai į lėkštę.

Skanaus!

Idėja: Restoranas "Diverso".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų