REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors rudens gėrybių sezonas jau baigėsi, vienur kitur dar galima rasti užsilikusią cunikiją, su kuria ne visada žinai, ką daryti. TV3 laida „Į sveikatą“ nusprendė padėti ir pasidalinti sveiku cukinijų blynų receptu.

Nors rudens gėrybių sezonas jau baigėsi, vienur kitur dar galima rasti užsilikusią cunikiją, su kuria ne visada žinai, ką daryti. TV3 laida „Į sveikatą“ nusprendė padėti ir pasidalinti sveiku cukinijų blynų receptu.

REKLAMA

Jums reikės: 

Cukinijos – 400 g

Rikotos sūrio – 250 g

Tarkuoto kietojo sūrio – 2 šaukštai

Kiaušinio – 1 vnt.

Baziliko lapelių

Avižinių miltų – du šaukštai

Spelta miltų – du šaukštai

Druskos

Pipirų

Kaip gaminti?

Jei cukinijos žievelė kieta, ją reikėtų nulupti, o jei naudojate mažas cukinijas ar geltoną cukiniją – tai nebūtina. Tada cukiniją sutarkuojame ir nusunkiame, nusausiname. Į dubenį dedame rikotos sūrį, įmušame kiaušinį, beriame druskos ir maišome.

Tada dedame tarkuotą sūrį, cukiniją ir maišome. Tada dedame susmulkintus baziliko lapelius ir dar maišome. Maišant beriame miltus. Tešla turėtų būti tirštesnė, o tada jau tešlą galima dėti į keptuvę ir kepti blynus. 

REKLAMA
REKLAMA

O koks padažas tiks prie šių blynų, sužinokite vaizdo įraše, esančiame straispnio pradžioje.

Laidą „Į sveikatą“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 9 val. per TV3 televiziją.

VISĄ LAIDĄ PAMATYKITE ČIA:

Straipsnis parengtas pagal TV3 laidą „Į sveikatą“. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų