• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje – cepelinų sezonas! Bulvių kailiniais lietuvių lėkštėse jau dabinasi ne tik tradicinė kiauliena, bet ir žvėriena, žuvis, paukštiena, morkos, sūris, grybai. Keliaudami po šalį galite paragauti ir (naujiena!) cepelinų su obuoliais, žaliaisiais grikiais, migdolų „varške“ ar net juodųjų cepelinų!

Lietuvoje – cepelinų sezonas! Bulvių kailiniais lietuvių lėkštėse jau dabinasi ne tik tradicinė kiauliena, bet ir žvėriena, žuvis, paukštiena, morkos, sūris, grybai. Keliaudami po šalį galite paragauti ir (naujiena!) cepelinų su obuoliais, žaliaisiais grikiais, migdolų „varške“ ar net juodųjų cepelinų!

REKLAMA

„Keliauk Lietuvoje“ sudarė cepelinų kelio žemėlapį, į kurį sudėjo net 33 pačius įdomiausius cepelinų skonius.

Įdomu, kad Jungtinių Tautų Maisto ir Žemės Ūkio organizacijos duomenimis, lietuvis per parą suvalgo apie 250 g bulvių, tad per metus – beveik 100 kg! Kviečiame sušilti skanaujant kūrybiškiausių cepelinų variantų įvairiuose šalies regionuose!

Pilnais pilvais būtinai stabtelkite ir kitose „bulvinėse“ stotelėse Lietuvoje: Bulvių muziejuje, prie paminklų bulvei bei cepelinui ar Bulvių kelyje. Negana to, pasirodo, cepelinai skatina azartą ir norą švęsti! Rugsėjo mėnesį Narvydžių kaime (Skuodo r.) tradiciškai vyksta Cepelinų šventė, o Gargžduose (Klaipėdos r.) kasmet organizuojamas Lietuvos cepelinų virimo čempionatas.

Peržiūrėti ir atsisiųsti Cepelinų žemėlapį galite čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų