REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV3 televizijos laidos „Gardu Gardu“ šefas Gediminas Endriukaitis pasidalijo lengvo, greito ir paprasto patiekalo receptu, kuris nepaliks abejingų. Šefas parodė, kaip pasigaminti bulvių virtinukus „gnocchi“ su švelniu paprikų padažu ir traškia šonine.

TV3 televizijos laidos „Gardu Gardu“ šefas Gediminas Endriukaitis pasidalijo lengvo, greito ir paprasto patiekalo receptu, kuris nepaliks abejingų. Šefas parodė, kaip pasigaminti bulvių virtinukus „gnocchi“ su švelniu paprikų padažu ir traškia šonine.

REKLAMA

Šiam patiekalui Jums reikės:

1. 1 kg bulvių virtinukų „Gnocchi“;

2. 150 g vytintos arba rūkytos šoninės;

3. 410 g konservuotų pjaustytų paprikų;

4. 50 g tarkuoto parmezano sūrio;

5. 1 val. šaukšto sviesto „Gnocchi“ apkepimui;

6. Žiupsnelio druskos „Gnocchi“ virimui;

7. Kelių lapelių šviežio baziliko papuošimui.

Kaip gaminti?

1. Šiam patiekalui patogiausia rinktis šoninę, pjaustytą plonomis riekelėmis. Ją dar perpjaukite į keletą vienodų dalių ir dėkite kepti į įkaitintą keptuvę. Kepkite tol, kol šoninė apskrus, taps traški ir paleis visą riebaliuką. Du trečdalius iškepusios šoninės be išbėgusio riebaliuko atidėkite į šoną, ja pagardinsite jau paruoštus bulvių virtinukus „gnocchi“.

2. Į keptuvėje likusius riebalus ir šoninę sudėkite konservuotas paprikas ir lengvai pakepinkite. Sušilusią masę su paprikomis supilkite į siaurą aukštą indą ir viską sutrinkite iki kreminės vientisos masės. Padažas paruoštas.

REKLAMA
REKLAMA

3. Į verdantį vandenį įberkite žiupsnį druskos ir sudėkite virti bulvių virtinukus „gnocchi“. Pavirus 2-3 minutes ir jiems iškilus į paviršių, išgriebkite juos iš puodo ir dėkite į įkaitintą keptuvę su ištirpintu sviestu. Lengvai apkepkite. Virtinukams apkepus, į keptuvę supilkite anksčiau paruoštą paprikų padažą, viską lengvai išmaišykite ir pakaitinkite tol, kol padažas sušils.

REKLAMA

4. Paruoštus „gnocchi“ su paprikų padažu dėkite į lėkštę, apibarstykite tarkuotu parmezanu ir anksčiau iškepta traškia šonine. Papuoškite baziliko lapeliais.

Visą gaminimo eigą rasite laidoje, esančioje straipsnio pradžioje.

Laidą „Gardu gardu“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 per TV3 televiziją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų