REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsus virtuvės šefas Jamie Oliveris pasidalijo savo patikimu ir nesudėtingu ryžių virimo metodu, kuris kiekvieną kartą užtikrina, kad ryžiai gautųsi lengvi ir purūs.

Garsus virtuvės šefas Jamie Oliveris pasidalijo savo patikimu ir nesudėtingu ryžių virimo metodu, kuris kiekvieną kartą užtikrina, kad ryžiai gautųsi lengvi ir purūs.

REKLAMA

Ryžių rastume daugelio žmonių virtuvėse, nes jie greitai paruošiami ir tinka prie kone visko. Bet ar žinote, kaip kaskart juos paruošti tobulai? Šioje vietoje jums pravers Jamie Oliverio patarimai.

Ryžiai yra vienas universaliausių ingredientų, naudojamas daugybės patiekalų gamybai ar kaip garnyras su įvairiausiais priedais, rašo mirror.co.uk.

Per metus suvalgome ne po vieną kilogramą ryžių, tačiau ne vienam sunku teisingai išvirti ryžius, kad šie nesuliptų ir netaptų koše. Daugumai žmonių tikrai sunkiai pavyksta tobulai išvirti ryžius, kad ir kaip tai atrodytų paprasta, yra daugybė vietų, kur galima suklysti.

Atskleidė, kaip išsivirti tobulus ryžius

Laimei, garsus virtuvės šefas Jamie siūlo išbandyti patikimą būdą, kaip kaskart išvirti purius, lengvus ir skanius ryžius. Ir galite pamiršti brangius prietaisus, skirtus ryžių virimui – jums pakaks to, ką jau turite savo virtuvėje.

REKLAMA
REKLAMA

Tad kaip tai padaryti? Pirmiausia reikia pastatyti didelį puodą su sūdytu vandeniu ant ugnies, o jam užvirus ryžius (apie 350 gramų) nuplauti per sietelį, kol pradės bėgti skaidrus, švarus vanduo. Taip atsikratysite dalies krakmolo, o tai neleis ryžių grūdeliams sulipti ir pasidaryti lipnia koše.

REKLAMA

Sudėkite nuplautus ryžius į vandenį ir leiskite penkias minutes pavirtu. Tada ryžius nukoškite per kiaurasamtį ir jį iš karto uždenkite folija.

Į puodą vėl įpilkite vandens, kad jis apsemtų maždaug 2,5 centimetro, užvirinkite ir sumažinkite virimo temperatūrą, kad vanduo vos kunkuliuotų. Ant viršaus uždėkite kiaurasamtį su ryžiais ir palikite garintis aštuonias-dešimt minučių. Ir viskas – turite tobulai purius ir lengvus ryžius!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų