REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Maisto ruošimas kartais gali atrodyti kaip nuobodžios rutinos dalis, bet tik ne tada, jei maistą ruošiate kartu su vaikais. Kad į virtuvės džiaugsmus noriai įsitrauktų vaikai, reikia paprastų, spalvingų ir, be abejonės, gardžių receptų. Taigi, savaitgaliui atėjus, siūlome tris veiklas virtuvėje Jūsų šeimai.

Maisto ruošimas kartais gali atrodyti kaip nuobodžios rutinos dalis, bet tik ne tada, jei maistą ruošiate kartu su vaikais. Kad į virtuvės džiaugsmus noriai įsitrauktų vaikai, reikia paprastų, spalvingų ir, be abejonės, gardžių receptų. Taigi, savaitgaliui atėjus, siūlome tris veiklas virtuvėje Jūsų šeimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gaminimas su mažyliais

Auginantiems vos 2-3 metų mažylius kulinarijos ekspertė Aistė Rasmussen rekomenduoja smagiai gaminamus užkandžius, kurių net nereikia kepti:

REKLAMA

„Sušių gaminimas – smagi veikla suaugusiems, kurią galima pritaikyti ir vaikams. Vietoje sušiams įprastų jūros dumblių ir ryžių, paploninkite šviežią sumuštinių duoną kočėlu (nepamirškite nupjauti plutelę). Tada ištepkite ją sūrio ar varškės užtepėle, uždėkite ant viršaus juostelėmis supjaustytas daržoves: virtas morkas, agurkus, paprikas, avokadą. Išsirinkite, kas ką labiausiai mėgsta. Rankomis susukite ritinėlį ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Tokiu būdu galima ruošti ir saldžius užkandžius: tepti šokoladinį kremą, varškę maišytą su liesa grietine ir uogiene, o taip pat – daržoves keisti smulkintais vaisiais bei uogomis“.

REKLAMA
REKLAMA

Vėlyvi pusryčiai su ūgtelėjusiais

Turintiems 4-10 metų amžiaus atžalas ir norintiems šiltų ir sočių vėlyvų pusryčių A. Rasmussen siūlo išsikepti paįvairintus visų taip mėgstamus karštus sumuštinius:

„Ant paskrudintos duonos užtepkite supjaustytą virtą vištienos krūtinėlę, sumaišytą su dviem šaukštais majonezo ir saujele špinatų. Ant viršaus uždėkite riekelę mocarelos sūrio ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 5 min. Tai greitas, paprastas užkandis, kurį galima patiekti su salotomis. Svarbiausia, prie gamybos nesunkiai gali prisidėti ir mažiausieji”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Užkandos ruošimas su išrankesniais mažamečiais

„Keksiukai pusryčiams? Nuostabu!“, - atsakytų jums daugelis vaikų. Kulinarijos ekspertė dalinasi patarimais, kaip nustebinti mažų pyragėlių mėgėjus:

„Šešis didelius kiaušinius išplakite drauge su puodeliu pieno ir puodeliu tarkuoto kietojo sūrio. Į plakinį įmaišykite prancūziškos duonos kubelius bei pasmulkintus brokolius. Viską supilkite į specialią keksiukų skardą. Kepkite įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje iki 30 min. Brokolius galima keisti kitomis daržovėmis ar net rūkyta šonine, bagetę – itališka čiabata ar tradiciniu lietuvišku batonu. Kitaip tariant, šiuos pyragėlius lengvai galima pritaikyti kiekvienam šeimos nario skoniui“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų