REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 valgomieji šaukštai cukraus
  • 2 valgomieji šaukštai graikinių riešutų (kapoti)
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 1 arbatinis šaukštelis krakmolo
  • šiek tiek rozmarino
  • 8 vienetai slyvų (džiovintos)
  • 150 gramų spanguolių
  • 700 gramų vištiena (krūtinėlė)
  • 150 mililitrų raudonojo vyno (sausas)
  • šiek tiek druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Slyvos nuplaunamos, nusausinamos ir supjaustomos smulkiais gabaliukais.
    Susmulkintos slyvos sumaišomos su kapotais riešutais.
    Vištienos krūtinėlės (maždaug 5 vnt.) supjaustomos kepsneliais, kurie įtrinami druska bei pipirais ir apibarstomi rozmarinu.
    Ant kiekvieno kepsnelio dedama slvvų bei riešutų įdaro, suvyniojama į ritinėlius ir supjaustoma nedideliais gabalėliais.
    Suktinukai sudedami į aliejumi pateptą kepimo indą ir kepami 15-20 min. 180 laipsnių temperatūroje.
    Padažui į puodą sudedamos spanguolės, supilamas cukrus, vynas, įberiama šiek tiek rozmarino ir kaitinama apie 5 min.
    Tuomet sudedamas nedideliame kiekyje vandens ištirpintas krakmolas, užvirinama ir dar paskaninama druska.
    Iškepti vištienos suktinukai patiekiami šilti su pasigamintu padažu.

Autorius: Irmantė

INGREDIENTAI:

  • 2 valgomieji šaukštai cukraus
  • 2 valgomieji šaukštai graikinių riešutų (kapoti)
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 1 arbatinis šaukštelis krakmolo
  • šiek tiek rozmarino
  • 8 vienetai slyvų (džiovintos)
  • 150 gramų spanguolių
  • 700 gramų vištiena (krūtinėlė)
  • 150 mililitrų raudonojo vyno (sausas)
  • šiek tiek druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Slyvos nuplaunamos, nusausinamos ir supjaustomos smulkiais gabaliukais.
    Susmulkintos slyvos sumaišomos su kapotais riešutais.
    Vištienos krūtinėlės (maždaug 5 vnt.) supjaustomos kepsneliais, kurie įtrinami druska bei pipirais ir apibarstomi rozmarinu.
    Ant kiekvieno kepsnelio dedama slvvų bei riešutų įdaro, suvyniojama į ritinėlius ir supjaustoma nedideliais gabalėliais.
    Suktinukai sudedami į aliejumi pateptą kepimo indą ir kepami 15-20 min. 180 laipsnių temperatūroje.
    Padažui į puodą sudedamos spanguolės, supilamas cukrus, vynas, įberiama šiek tiek rozmarino ir kaitinama apie 5 min.
    Tuomet sudedamas nedideliame kiekyje vandens ištirpintas krakmolas, užvirinama ir dar paskaninama druska.
    Iškepti vištienos suktinukai patiekiami šilti su pasigamintu padažu.

Autorius: Irmantė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų