Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 2 valgomieji šaukštai cukraus
- 2 valgomieji šaukštai graikinių riešutų (kapoti)
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 1 arbatinis šaukštelis krakmolo
- šiek tiek rozmarino
- 8 vienetai slyvų (džiovintos)
- 150 gramų spanguolių
- 700 gramų vištiena (krūtinėlė)
- 150 mililitrų raudonojo vyno (sausas)
- šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Slyvos nuplaunamos, nusausinamos ir supjaustomos smulkiais gabaliukais.
Susmulkintos slyvos sumaišomos su kapotais riešutais.
Vištienos krūtinėlės (maždaug 5 vnt.) supjaustomos kepsneliais, kurie įtrinami druska bei pipirais ir apibarstomi rozmarinu.
Ant kiekvieno kepsnelio dedama slvvų bei riešutų įdaro, suvyniojama į ritinėlius ir supjaustoma nedideliais gabalėliais.
Suktinukai sudedami į aliejumi pateptą kepimo indą ir kepami 15-20 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Padažui į puodą sudedamos spanguolės, supilamas cukrus, vynas, įberiama šiek tiek rozmarino ir kaitinama apie 5 min.
Tuomet sudedamas nedideliame kiekyje vandens ištirpintas krakmolas, užvirinama ir dar paskaninama druska.
Iškepti vištienos suktinukai patiekiami šilti su pasigamintu padažu.
INGREDIENTAI:
- 2 valgomieji šaukštai cukraus
- 2 valgomieji šaukštai graikinių riešutų (kapoti)
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 1 arbatinis šaukštelis krakmolo
- šiek tiek rozmarino
- 8 vienetai slyvų (džiovintos)
- 150 gramų spanguolių
- 700 gramų vištiena (krūtinėlė)
- 150 mililitrų raudonojo vyno (sausas)
- šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Slyvos nuplaunamos, nusausinamos ir supjaustomos smulkiais gabaliukais.
Susmulkintos slyvos sumaišomos su kapotais riešutais.
Vištienos krūtinėlės (maždaug 5 vnt.) supjaustomos kepsneliais, kurie įtrinami druska bei pipirais ir apibarstomi rozmarinu.
Ant kiekvieno kepsnelio dedama slvvų bei riešutų įdaro, suvyniojama į ritinėlius ir supjaustoma nedideliais gabalėliais.
Suktinukai sudedami į aliejumi pateptą kepimo indą ir kepami 15-20 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Padažui į puodą sudedamos spanguolės, supilamas cukrus, vynas, įberiama šiek tiek rozmarino ir kaitinama apie 5 min.
Tuomet sudedamas nedideliame kiekyje vandens ištirpintas krakmolas, užvirinama ir dar paskaninama druska.
Iškepti vištienos suktinukai patiekiami šilti su pasigamintu padažu.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą