REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų bulvių (virtos)
  • 250 gramų kiaulės faršo
  • 100 gramų pievagrybių
  • 100 gramų sviesto
  • 70 gramų svogūnų
  • 2 vienetai kiaušinių (kietai virti)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 50 gramų svogūnų (laiškai)
  • 30 gramų sūris (tarkuotas)
  • 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • 1 valgomasis šaukštas aliejaus
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek prieskonių
  • šiek tiek žalumynų
  • šiek tiek juodųjų pipirų

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų bulvių (virtos)
  • 250 gramų kiaulės faršo
  • 100 gramų pievagrybių
  • 100 gramų sviesto
  • 70 gramų svogūnų
  • 2 vienetai kiaušinių (kietai virti)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 50 gramų svogūnų (laiškai)
  • 30 gramų sūris (tarkuotas)
  • 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • 1 valgomasis šaukštas aliejaus
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek prieskonių
  • šiek tiek žalumynų
  • šiek tiek juodųjų pipirų

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pievagrybius ir svogūno galvutę smulkiai sukapoti ir pakepinti įkaitusiame aliejuje. Kiaulienos faršą pabarstyti druska bei pipirais (ar kitais prieskoniais) ir sausai apkepinti ant silpnos ugnies.
  2. Virtus kiaušinius bei svogūnų laiškus susmulkinti ir užpilti tirpintu sviestu (~30g).
  3. Virtas bulves sutrinti į košę (arba sumalti mėsmale). Įmušti kiaušinį, suberti miltus bei gerai išmaišyti. Į tešlą supilti tirpintą sviestą (~70g) ir dar kartą viską gerai išmaišyti. Jei tešla gavosi per skysta, galima įberti dar truputį miltų.
  4. Kepimo indą ištepti likusiu sviestu (~20g) bei sudėti 3/5 bulvių tešlos. Tešlą tolygiai paskirstyti ant indo dugno bei sienelių. Sudėti įdarą: apačioje faršą, po to kiaušinius su svogūnų laiškais, galiausiai pakepintus pievagrybius. Viršų tolygiai uždengti likusia (2/5) bulvių tešla ir pabarstyti prieskoniais.
  5. Kepti įkaitintoje orkaitėje 180 C apie 30 min. Likus apie 5 minutėm iki kepimo pabaigos apiberti tarkuotu sūriu.

PATARIMAI:

Prieš patiekiant galima apibarstyti smulkintais žalumynais ar kitaip papuošti.

Autorius: Giedrius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų