REKLAMA
REKLAMA
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pievagrybius ir svogūno galvutę smulkiai sukapoti ir pakepinti įkaitusiame aliejuje. Kiaulienos faršą pabarstyti druska bei pipirais (ar kitais prieskoniais) ir sausai apkepinti ant silpnos ugnies.
- Virtus kiaušinius bei svogūnų laiškus susmulkinti ir užpilti tirpintu sviestu (~30g).
- Virtas bulves sutrinti į košę (arba sumalti mėsmale). Įmušti kiaušinį, suberti miltus bei gerai išmaišyti. Į tešlą supilti tirpintą sviestą (~70g) ir dar kartą viską gerai išmaišyti. Jei tešla gavosi per skysta, galima įberti dar truputį miltų.
- Kepimo indą ištepti likusiu sviestu (~20g) bei sudėti 3/5 bulvių tešlos. Tešlą tolygiai paskirstyti ant indo dugno bei sienelių. Sudėti įdarą: apačioje faršą, po to kiaušinius su svogūnų laiškais, galiausiai pakepintus pievagrybius. Viršų tolygiai uždengti likusia (2/5) bulvių tešla ir pabarstyti prieskoniais.
- Kepti įkaitintoje orkaitėje 180 C apie 30 min. Likus apie 5 minutėm iki kepimo pabaigos apiberti tarkuotu sūriu.
PATARIMAI:
•Prieš patiekiant galima apibarstyti smulkintais žalumynais ar kitaip papuošti.
REKLAMA