REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis apelsinų (žievelė tarkuota)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
  • 400 gramų cukraus
  • 300 gramų graikinių riešutų (ir džiovinti vaisiai)
  • 250 gramų medaus
  • 200 gramų migdolų
  • 6 vienetai kiaušinių (baltymai)
  • 1 valgomasis šaukštas acto (3 proc.)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Migdolus, graikiškus riešutus paspraginti sausoje keptuvėje. Suberti į puodą actą, 3/4 verdančio vandens, apelsinų žievelę, cinamoną, cukrų ir sudėti medų. Masę pakaitinti, dažnai maišyti.
    Atšaldytus baltymus išplakti iki standžių putų. Saldžią masę virti, kol gražiai pagels. Paskui pamažu supilti į baltymų putas. Dažnai ir gerai maišyti. Paruoštą masę sukrėsti į riebalais išteptą kepimo skardą, viršų išlyginti riebalais ištepta mentele. Iškepusią ir atvėsusią nugą supjaustyti norimomis formomis ir palikti, kad sukietėtų. Skanaus!

Autorius: mia30

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis apelsinų (žievelė tarkuota)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
  • 400 gramų cukraus
  • 300 gramų graikinių riešutų (ir džiovinti vaisiai)
  • 250 gramų medaus
  • 200 gramų migdolų
  • 6 vienetai kiaušinių (baltymai)
  • 1 valgomasis šaukštas acto (3 proc.)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Migdolus, graikiškus riešutus paspraginti sausoje keptuvėje. Suberti į puodą actą, 3/4 verdančio vandens, apelsinų žievelę, cinamoną, cukrų ir sudėti medų. Masę pakaitinti, dažnai maišyti.
    Atšaldytus baltymus išplakti iki standžių putų. Saldžią masę virti, kol gražiai pagels. Paskui pamažu supilti į baltymų putas. Dažnai ir gerai maišyti. Paruoštą masę sukrėsti į riebalais išteptą kepimo skardą, viršų išlyginti riebalais ištepta mentele. Iškepusią ir atvėsusią nugą supjaustyti norimomis formomis ir palikti, kad sukietėtų. Skanaus!

Autorius: mia30

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų