Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 1 arbatinis šaukštelis apelsinų (žievelė tarkuota)
- 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
- 400 gramų cukraus
- 300 gramų graikinių riešutų (ir džiovinti vaisiai)
- 250 gramų medaus
- 200 gramų migdolų
- 6 vienetai kiaušinių (baltymai)
- 1 valgomasis šaukštas acto (3 proc.)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Migdolus, graikiškus riešutus paspraginti sausoje keptuvėje. Suberti į puodą actą, 3/4 verdančio vandens, apelsinų žievelę, cinamoną, cukrų ir sudėti medų. Masę pakaitinti, dažnai maišyti.
Atšaldytus baltymus išplakti iki standžių putų. Saldžią masę virti, kol gražiai pagels. Paskui pamažu supilti į baltymų putas. Dažnai ir gerai maišyti. Paruoštą masę sukrėsti į riebalais išteptą kepimo skardą, viršų išlyginti riebalais ištepta mentele. Iškepusią ir atvėsusią nugą supjaustyti norimomis formomis ir palikti, kad sukietėtų. Skanaus!
INGREDIENTAI:
- 1 arbatinis šaukštelis apelsinų (žievelė tarkuota)
- 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
- 400 gramų cukraus
- 300 gramų graikinių riešutų (ir džiovinti vaisiai)
- 250 gramų medaus
- 200 gramų migdolų
- 6 vienetai kiaušinių (baltymai)
- 1 valgomasis šaukštas acto (3 proc.)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Migdolus, graikiškus riešutus paspraginti sausoje keptuvėje. Suberti į puodą actą, 3/4 verdančio vandens, apelsinų žievelę, cinamoną, cukrų ir sudėti medų. Masę pakaitinti, dažnai maišyti.
Atšaldytus baltymus išplakti iki standžių putų. Saldžią masę virti, kol gražiai pagels. Paskui pamažu supilti į baltymų putas. Dažnai ir gerai maišyti. Paruoštą masę sukrėsti į riebalais išteptą kepimo skardą, viršų išlyginti riebalais ištepta mentele. Iškepusią ir atvėsusią nugą supjaustyti norimomis formomis ir palikti, kad sukietėtų. Skanaus!
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą