300 gramų graikinių riešutų (ir džiovinti vaisiai)
250 gramų medaus
200 gramų migdolų
6 vienetai kiaušinių (baltymai)
1 valgomasis šaukštas acto (3 proc.)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Migdolus, graikiškus riešutus paspraginti sausoje keptuvėje. Suberti į puodą actą, 3/4 verdančio vandens, apelsinų žievelę, cinamoną, cukrų ir sudėti medų. Masę pakaitinti, dažnai maišyti. Atšaldytus baltymus išplakti iki standžių putų. Saldžią masę virti, kol gražiai pagels. Paskui pamažu supilti į baltymų putas. Dažnai ir gerai maišyti. Paruoštą masę sukrėsti į riebalais išteptą kepimo skardą, viršų išlyginti riebalais ištepta mentele. Iškepusią ir atvėsusią nugą supjaustyti norimomis formomis ir palikti, kad sukietėtų. Skanaus!
300 gramų graikinių riešutų (ir džiovinti vaisiai)
250 gramų medaus
200 gramų migdolų
6 vienetai kiaušinių (baltymai)
1 valgomasis šaukštas acto (3 proc.)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Migdolus, graikiškus riešutus paspraginti sausoje keptuvėje. Suberti į puodą actą, 3/4 verdančio vandens, apelsinų žievelę, cinamoną, cukrų ir sudėti medų. Masę pakaitinti, dažnai maišyti. Atšaldytus baltymus išplakti iki standžių putų. Saldžią masę virti, kol gražiai pagels. Paskui pamažu supilti į baltymų putas. Dažnai ir gerai maišyti. Paruoštą masę sukrėsti į riebalais išteptą kepimo skardą, viršų išlyginti riebalais ištepta mentele. Iškepusią ir atvėsusią nugą supjaustyti norimomis formomis ir palikti, kad sukietėtų. Skanaus!