REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 350 gramų cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 3 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 820 gramų kvietinių miltų (aukščiausios rūšies)
  • 1 stiklinė pieno (naminis)
  • 7 gramai druskos
  • 1 kilogramas sviesto (naminis)
  • 5 valgomieji šaukštai grietinės (naminė, rūgšti)
  • 50 gramų konjako
  • 20 gramų vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Tešlai ant darbastalio kalvele išsijojami 700 g miltųi, užbarstoma druska, miltuose padarius duobutę, į ją supilamas konjakas ir sudedama grietinė, įmušamas kiaušinis, sudedami atšaldyto, gabalėliais supjaustyto 500 g sviesto ir šaltoje patalpoje kapojama tol, kol tešloje nelieka sausų miltų.
    Tada iš tešlos suformuojamas rutulys, suvyniojamas į maistinę plėvelę ir dedamas porai valandų į šaldytuvą.
    Po to tešla padalijama į 12 vienodo dydžio gabalų ir iškočiojama 12 vienodo diametro 3-4 mm storio papločių (kočioti ir perkelti lengviausiai tarp dvejų maistinių plėvelių).
    Papločiai perkeliami į kepimo popieriumi išklotą skardą, subadomi šakute ir kepami karštoje 180 laipsnių orkaitėje 2-3 min., kol gražiai pagelsta, bet ne paruduoja.
    Iš skardos išimami, kai atšąla.
    Ant lakštų dedama lėkštė arba kita apvali forma ir apipjaunama.
    Vaniliniam kremui skirti 500 g sviesto ištirpinami puode, įsijojami 120 g miltų ir maišant kaitinama, kol miltai pradeda gelsti.
    Atskirai prikaistuvyje užvirinamas pienas su cukrumi ir smarkai maišant supilamas į sviestą su miltais.
    Dar kiek pakaitinus, nukeliama nuo ugnies ir mediniu šaukštu sukama tol, kol kremas atvėsta.
    Tada po vieną įmušami tryniai ir gerai išsukama.
    Kartu po truputį pilamas konjakas bei vanilinis cukrus ir sukama, kol kremas pasidaro purus.
    Atvėsę papločiai pertepami kremu ir palaikomi porą valandų paslėgti.
    Puošiama likusiu kremu ir iš lakštų nuopjovų sutrintais trupiniais - viršus ir šonai aptepami kremu ir apklijuojami trupiniais.
    Prancūzijoje yra įprasta vieną dalį nuopjovų dar kiek pakepinti, kad gautųsi tamsesnė spalva.
    „Napoleono“ viršų aplipdydavo šviesesniais trupinais, o tamsesniais trupiniais per trafaretą išbarstydavo laurų vainiką su N raide viduryje.
    Skanaus.

Autorius: Vincentas Sakas

INGREDIENTAI:

  • 350 gramų cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 3 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 820 gramų kvietinių miltų (aukščiausios rūšies)
  • 1 stiklinė pieno (naminis)
  • 7 gramai druskos
  • 1 kilogramas sviesto (naminis)
  • 5 valgomieji šaukštai grietinės (naminė, rūgšti)
  • 50 gramų konjako
  • 20 gramų vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Tešlai ant darbastalio kalvele išsijojami 700 g miltųi, užbarstoma druska, miltuose padarius duobutę, į ją supilamas konjakas ir sudedama grietinė, įmušamas kiaušinis, sudedami atšaldyto, gabalėliais supjaustyto 500 g sviesto ir šaltoje patalpoje kapojama tol, kol tešloje nelieka sausų miltų.
    Tada iš tešlos suformuojamas rutulys, suvyniojamas į maistinę plėvelę ir dedamas porai valandų į šaldytuvą.
    Po to tešla padalijama į 12 vienodo dydžio gabalų ir iškočiojama 12 vienodo diametro 3-4 mm storio papločių (kočioti ir perkelti lengviausiai tarp dvejų maistinių plėvelių).
    Papločiai perkeliami į kepimo popieriumi išklotą skardą, subadomi šakute ir kepami karštoje 180 laipsnių orkaitėje 2-3 min., kol gražiai pagelsta, bet ne paruduoja.
    Iš skardos išimami, kai atšąla.
    Ant lakštų dedama lėkštė arba kita apvali forma ir apipjaunama.
    Vaniliniam kremui skirti 500 g sviesto ištirpinami puode, įsijojami 120 g miltų ir maišant kaitinama, kol miltai pradeda gelsti.
    Atskirai prikaistuvyje užvirinamas pienas su cukrumi ir smarkai maišant supilamas į sviestą su miltais.
    Dar kiek pakaitinus, nukeliama nuo ugnies ir mediniu šaukštu sukama tol, kol kremas atvėsta.
    Tada po vieną įmušami tryniai ir gerai išsukama.
    Kartu po truputį pilamas konjakas bei vanilinis cukrus ir sukama, kol kremas pasidaro purus.
    Atvėsę papločiai pertepami kremu ir palaikomi porą valandų paslėgti.
    Puošiama likusiu kremu ir iš lakštų nuopjovų sutrintais trupiniais - viršus ir šonai aptepami kremu ir apklijuojami trupiniais.
    Prancūzijoje yra įprasta vieną dalį nuopjovų dar kiek pakepinti, kad gautųsi tamsesnė spalva.
    „Napoleono“ viršų aplipdydavo šviesesniais trupinais, o tamsesniais trupiniais per trafaretą išbarstydavo laurų vainiką su N raide viduryje.
    Skanaus.

Autorius: Vincentas Sakas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų