REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 4 valgomieji šaukštai krakmolo (kukurūzų)
  • 1 vienetas paprikų (žalioji)
  • 150 gramų kvietinių miltų
  • 300 gramų krevečių su kevalu (šaldytos, arba šviežios)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • šiek tiek aliejaus (žemės riešutų, arba kukurūzų)
  • šiek tiek baltųjų pipirų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nuo atšildytų krevečių nuimkite kiautus, išskyrus nuo uodegėlių. Jei reikia, išimkite vidurius. Nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite. Krevečių nugarą keliose vietose skersai įpjaukite, bet neperpjaukite - tada kepant jos nesusiries. Įstrinkite druska ir pipirais. Papriką nuplaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite griežinėliais.
    Tešlai į dubenį išsijokite miltus, kukurūzų krakmolą ir kepimo miltelius. Pamažu pildami vandenį, gerai išmaišykite. 30 min. palikite pastovėti, po to įmaišykite druską ir aliejų.
    Krevetes imkite už uodegos, merkite į tešlą, truputį nuvarvinkite ir virkite aliejuje apie 3 min., kol jos gražiai pagels. Jei reikia, virkite porcijomis. Paprikos griežinėlius taip pat panardinkite į tešlą ir virkite aliejuje kartu su krevetėmis. Paprikas sudėkite pašildytos lėkštės viduryje, aplinkui išdėliokite krevetes. Prie jų tinka prieskonių mišinys iš druskos ir pipirų.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų