Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 4 valgomieji šaukštai krakmolo (kukurūzų)
  • 1 vienetas paprikų (žalioji)
  • 150 gramų kvietinių miltų
  • 300 gramų krevečių su kevalu (šaldytos, arba šviežios)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • šiek tiek aliejaus (žemės riešutų, arba kukurūzų)
  • šiek tiek baltųjų pipirų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nuo atšildytų krevečių nuimkite kiautus, išskyrus nuo uodegėlių. Jei reikia, išimkite vidurius. Nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite. Krevečių nugarą keliose vietose skersai įpjaukite, bet neperpjaukite - tada kepant jos nesusiries. Įstrinkite druska ir pipirais. Papriką nuplaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite griežinėliais.
    Tešlai į dubenį išsijokite miltus, kukurūzų krakmolą ir kepimo miltelius. Pamažu pildami vandenį, gerai išmaišykite. 30 min. palikite pastovėti, po to įmaišykite druską ir aliejų.
    Krevetes imkite už uodegos, merkite į tešlą, truputį nuvarvinkite ir virkite aliejuje apie 3 min., kol jos gražiai pagels. Jei reikia, virkite porcijomis. Paprikos griežinėlius taip pat panardinkite į tešlą ir virkite aliejuje kartu su krevetėmis. Paprikas sudėkite pašildytos lėkštės viduryje, aplinkui išdėliokite krevetes. Prie jų tinka prieskonių mišinys iš druskos ir pipirų.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų