REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • Kremui:
  • 130 gramų šokoladas (juodas)
  • 100 gramų grietinėlės
  • 30 gramų sviesto
  • 4 gramai želatinos
  • Tešlai:
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 100 gramų cukraus
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
  • 125 mililitrai aliejaus
  • 75 mililitrai vandens
  • 190 gramų miltai
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • Kremui:
  • 130 gramų šokoladas (juodas)
  • 100 gramų grietinėlės
  • 30 gramų sviesto
  • 4 gramai želatinos
  • Tešlai:
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 100 gramų cukraus
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
  • 125 mililitrai aliejaus
  • 75 mililitrai vandens
  • 190 gramų miltai
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 9

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kremas: Želatiną užpilam šaltu, atvirintu vandeniu ir paliekam išbrinkti.
    Į dubenį sulaužom šokoladą, dedam sviestą, statom į didesnį indą, kuriame įpilta vandens, ir kaičiam ant viryklės. Kartais pamaišom, kad greičiau šokoladas ištirptų. Tada ištirpinam želatiną, supilam į šokoladą ir paliekam šiek tiek pravėsti. Išplakam grietinėlę. Permaišom šokoladą ir atsargiai po kelis šaukštus į jį įmaišom grietinėlę.
    Jei kremas atrodo per skystas - įdėti kelioms minutėms į šaldytuvą.
  2. Keksiukai: Baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius išplakame iki baltumo su cukrumi bei vanilės cukrumi. Beplakant įpilame šiltą vandenį, aliejų. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir palaipsniui įberiame į mūsų plakamus trynius. Baltymus išplakame atskirai su žiupsneliu druskos. Išplaktus baltymus atsargiai sudedame į mūsų masę ir atsargiai išmaišome. Kepti 180`C apie 30-40min.
  3. Į iškeptų keksiukų vidų konditeriniu maišeliu įdėjau šviežiai pertrintų braškių ir padengiau šokoladinių kremu. Skanaus.

Autorius: Julija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų