REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Plaktuvu suplakti 1 litrą pieno ir kiaušinius. Įdėti malto kardamono, išmaišyti.
- Į miltus supilti druską, kiaušinių bei pieno plakinį ir sumaišyti. Inde virš karšto vandens išlydyti sviestą. Lėtai maišant supilti pravėsusį lydytą sviestą į tešlą ir vėl gerai išmaišyti. Gana skystą (panašaus tirštumo kaip blynams) tešlą palikti brinkti šaldytuve apie 30 min.
- Supilti tešlą į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi. Viršų apibarstyti šaldytomis arba šviežiomis vyšniomis ir cukrumi. Kepti įkaitintoje iki 225°C temp. laipsnių orkaitėje apie 30 - 40 min.
- Gerai atšaldytą grietinėlę išplakti mikseriu iki standumo. Baigiant plakti supilti cukraus pudrą ir išmaišyti.
- Kepinių šokoladą ištirpinti inde virš karšto vandens vonelės. Po truputį maišant pilti 200 ml pieno kol gausis skystas šokoladinis padažas.
- Karštą pyragą supjaustyti trikampėliais. Pusę jų kiekio puošti plakta grietinėle bei skystu šokolado padažu. Kitą dalį pyragaičių papuošti ledais su skystu šokolado padažu. Apibarstyti cukraus pudra. Valgyti karštą arba šiltą.