REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šis desertas netradicinis, bet išbandyti jį TIKRAI VERTA. Atrodo alyvų žiedai tik puošia namus ir kvepia pavasariu, bet jie taip pat puikiai tinka ir virtuvėje. Šis alyvų žiedų kremas tiesiog tirpsta burnoje ir šis skanumynas puikiai tinka pavasario pabaigos šventėms.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • Tešlai:
  • 200 gramų kvietinių miltų
  • 100 gramų sviesto (kambario temperatūros)
  • 100 gramų cukraus pudros
  • 1 vienetas kiaušinių baltymų
  • Kremui:
  • 200 mililitrų grietinėlės (riebi)
  • 200 mililitrų jogurto (natūralus)
  • 1 stiklinė alyvų žiedai
  • 4 valgomieji šaukštai cukraus
  • 15 gramų želatinos

Porcijų skaičius: 12

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pusę stiklinės alyvų žiedų suberti į stiklainį, užpilti grietinėle ir nakčiai palikti šaldytuve.
  2. Sviestą suplakti su cukraus pudra iki purumo. Tuomet supilti kiaušinio baltymą, vėl išplakti, tada suberti miltus ir išmaišyti. Turėtų išeiti minkšta, plastiška tešla.
  3. Į tartalečių formeles (12 vnt.), kurių skersmuo apie 5 cm, įdėti tešlos. Tešla prie krepšelių beveik nelips, todėl papildomai riebalais tepti nereikia. Tešlą išformuoti per formeles maždaug 0.5 - 1 cm. storiu. Subadyti šakute. Kepti iki 200 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
  4. Želatiną užpilti 2 šaukštais šalto vandens, palikti brinkti. Išbrinkusią želatiną pakaitinti mikrobangų krosnelėje 10 - 20 sek. arba ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su išbrinkusia želatina uždėkite ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitinkite (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną palikti atvėsti iki kambario temperatūros.
  5. Į kokteilių plakiklį suberti likusius alyvų žiedus ir cukrų, išplakti. Tada sudėti jogurtą ir dar kartą išplakti. Supilti želatiną. Iš šaldytuvo ištraukti grietinėlę su alyvų žiedais. Grietinėlę nukošti, žiedus gerai nuspausti ir išmesti. Grietinėlę išplakti iki standumo ir supilti į plakiklį. Viską paskutinį kartą gerai išplakti.
  6. Paruoštą kremą palaikyti šaldytuve apie 1 val., kol pradės tirštėti ir stingti. Tada kremu aptepti iškeptus atvėsusius krepšelius ir palikti visiškai sustingti.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų