REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų cukraus pudros
  • 40 gramų cukraus
  • 3 vienetai kiaušinių (+ 1 trynys)
  • 350 gramų kvietinių miltų
  • 500 mililitrų pieno
  • 500 gramų braškių
  • 1/10 arbatinio šaukštelio druskos
  • 150 gramų sviesto

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų cukraus pudros
  • 40 gramų cukraus
  • 3 vienetai kiaušinių (+ 1 trynys)
  • 350 gramų kvietinių miltų
  • 500 mililitrų pieno
  • 500 gramų braškių
  • 1/10 arbatinio šaukštelio druskos
  • 150 gramų sviesto

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Tešlai įsijokite į dubenį 300 g miltų, įberkite žiupsnelį druskos, suberkite cukraus pudrą ir viską sutrinkite su šaltu sviestu.
    Galiausiai sudėkite 3 kiaušinius (jei reikia dar galite įpilti 3 šaukštus šalto vandens) ir išmaišykite vientisą tešlą.
    Gautą tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite apie 30 min. 180 laipsnių temperatūroje.
    Tartos užpilui sumaišykite viename dubenėlyje 50 g miltų, cukrų ir 1 kiaušinio trynį.
    Tuomet į tą patį dubenėlį palengva supilkite karštą pieną ir gerai išmaišykite.
    Gautą masę supilkite į puodą ir nuolat maišant kaitinkite virš vidutinės ugnies, kol masė sutirštėja.
    Masei sutirštėjus atvėsinkite ją, supilkite ant iškepto pagrindo ir susmaigtykite braškių puseles.
    Patiekite šaltą.
    Skanaus.

Autorius: Ugnė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų