INGREDIENTAI:
- 100 gramų cukraus pudros
- 40 gramų cukraus
- 3 vienetai kiaušinių (+ 1 trynys)
- 350 gramų kvietinių miltų
- 500 mililitrų pieno
- 500 gramų braškių
- 1/10 arbatinio šaukštelio druskos
- 150 gramų sviesto
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Tešlai įsijokite į dubenį 300 g miltų, įberkite žiupsnelį druskos, suberkite cukraus pudrą ir viską sutrinkite su šaltu sviestu.
Galiausiai sudėkite 3 kiaušinius (jei reikia dar galite įpilti 3 šaukštus šalto vandens) ir išmaišykite vientisą tešlą.
Gautą tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite apie 30 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Tartos užpilui sumaišykite viename dubenėlyje 50 g miltų, cukrų ir 1 kiaušinio trynį.
Tuomet į tą patį dubenėlį palengva supilkite karštą pieną ir gerai išmaišykite.
Gautą masę supilkite į puodą ir nuolat maišant kaitinkite virš vidutinės ugnies, kol masė sutirštėja.
Masei sutirštėjus atvėsinkite ją, supilkite ant iškepto pagrindo ir susmaigtykite braškių puseles.
Patiekite šaltą.
Skanaus.
Autorius: Ugnė
REKLAMA