REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai maltų)
  • 350 gramų ryžių (risoto)
  • 1 vienetas svogūnų (smulkiai pjaustytas)
  • 350 gramų baltojo vyno (sausas)
  • 250 mililitrų grietinėlės
  • 300 gramų braškių
  • šiek tiek druskos
  • 50 gramų sviesto
  • 1.5 litro sultinio (daržovių)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Užvirinti sultinį. Sviestą ištirpinti, sudėti svogūną ir maišant kepti ant mažos ugnies, kol suminkštės (maždaug apie 5 minutes). Supilti ryžius, gerai maišyti kol pasidengs sviestu. Užpilti vyną ir pakepti, kol jis išgaruos. Po truputį pilti karštą sultinį ir vis maišyti, kol jį sugers ryžiai. Tada vėl įpilti truputį sultinio. Po dešimties minučių sudėti trintas braškes (dalį palikti papuošimui) ir toliau kepti, kol ryžiai bus beveik minkšti. Supilti grietinėlę, išmaišyti, pagardinti druska, pipirais.

Autorius: http://forelle.blogas.lt

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai maltų)
  • 350 gramų ryžių (risoto)
  • 1 vienetas svogūnų (smulkiai pjaustytas)
  • 350 gramų baltojo vyno (sausas)
  • 250 mililitrų grietinėlės
  • 300 gramų braškių
  • šiek tiek druskos
  • 50 gramų sviesto
  • 1.5 litro sultinio (daržovių)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Užvirinti sultinį. Sviestą ištirpinti, sudėti svogūną ir maišant kepti ant mažos ugnies, kol suminkštės (maždaug apie 5 minutes). Supilti ryžius, gerai maišyti kol pasidengs sviestu. Užpilti vyną ir pakepti, kol jis išgaruos. Po truputį pilti karštą sultinį ir vis maišyti, kol jį sugers ryžiai. Tada vėl įpilti truputį sultinio. Po dešimties minučių sudėti trintas braškes (dalį palikti papuošimui) ir toliau kepti, kol ryžiai bus beveik minkšti. Supilti grietinėlę, išmaišyti, pagardinti druska, pipirais.

Autorius: http://forelle.blogas.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų