REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cukraus pudros
  • 0.5 stiklinės cukraus
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kriaušių (esencija, tinka ir kitokių vaisių)
  • 6 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 3/4 stiklinės kvietinių miltų
  • 2 stiklinės grietinėlės
  • 250 gramų sviesto
  • šiek tiek uogienės (vyšnių)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sviestą išmaišyti su tryniais ir vienu šaukštu cukraus, dėti ant ledo ir plakti, kol gausis putos.
    Į persijotus miltus įpilti 2/3 grietinėlės, išmaišyti ir maišant užvirinti.
    Nuėmus nuo ugnies, sudėti suplaktą sviestą su tryniais, likusį cukrų, gerai išplakti ir dar išmaišyti su kriaušių esencija ir likusia grietinėle.
    Blynus kepti nedidelėje 15 cm diametro dydžio keptuvėje naminiame svieste, versti ne peiliu, o keptuvės pagalba.
    Iškeptus blynus išversti iš keptuvės ant lėkštės, kiekvieną blyną apibarstyti cukraus pudra ir apšlakstyti citrinų sultimis.
    Blynus patiekti, savaime aišku, karštus karštutėlius tik su vyšnių uogiene.
    Šie blynai valgomi rankomis. Blynas susukamas voleliu ir juo kabinama vyšnių uogienė.
    Jei nepamiršite užsidėti servetėlės pakaklėje (kad netyčia neapsitaškyti uogiene), pajusite senovės valgymo ypatumą, neįprastą valgymo ritualą, kuris sužavės Jūsų namiškius ir svečius, ypač iš užsienio.
    Pravers ir citrinuota servetėlė, pavalgius pirštams nusišluostyti (jų galima gauti parduotuvėse) arba bent dubenėlis su vandeniu ir jame plūduriuojančiu citrinos griežinėliu.
    Gardaus!

Autorius: Vincentas Sakas

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cukraus pudros
  • 0.5 stiklinės cukraus
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kriaušių (esencija, tinka ir kitokių vaisių)
  • 6 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 3/4 stiklinės kvietinių miltų
  • 2 stiklinės grietinėlės
  • 250 gramų sviesto
  • šiek tiek uogienės (vyšnių)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sviestą išmaišyti su tryniais ir vienu šaukštu cukraus, dėti ant ledo ir plakti, kol gausis putos.
    Į persijotus miltus įpilti 2/3 grietinėlės, išmaišyti ir maišant užvirinti.
    Nuėmus nuo ugnies, sudėti suplaktą sviestą su tryniais, likusį cukrų, gerai išplakti ir dar išmaišyti su kriaušių esencija ir likusia grietinėle.
    Blynus kepti nedidelėje 15 cm diametro dydžio keptuvėje naminiame svieste, versti ne peiliu, o keptuvės pagalba.
    Iškeptus blynus išversti iš keptuvės ant lėkštės, kiekvieną blyną apibarstyti cukraus pudra ir apšlakstyti citrinų sultimis.
    Blynus patiekti, savaime aišku, karštus karštutėlius tik su vyšnių uogiene.
    Šie blynai valgomi rankomis. Blynas susukamas voleliu ir juo kabinama vyšnių uogienė.
    Jei nepamiršite užsidėti servetėlės pakaklėje (kad netyčia neapsitaškyti uogiene), pajusite senovės valgymo ypatumą, neįprastą valgymo ritualą, kuris sužavės Jūsų namiškius ir svečius, ypač iš užsienio.
    Pravers ir citrinuota servetėlė, pavalgius pirštams nusišluostyti (jų galima gauti parduotuvėse) arba bent dubenėlis su vandeniu ir jame plūduriuojančiu citrinos griežinėliu.
    Gardaus!

Autorius: Vincentas Sakas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų