Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- šiek tiek cukraus
- 2 stiklinės kvietinių miltų
- 1/3 stiklinės pieno (šiltas)
- 1/3 stiklinės vandens (šiltas)
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 2 stiklinės aliejaus ((kepimui))
- 6 valgomieji šaukštai sviesto
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
Supilkite į birius produktu tirpintą sviestą, šiltą pieną bei vandenį ir suminkykite kočiojimui tinkamą tešlą.
Padalinkite tešlą į maždaug 12 kiaušinio dydžio kamuoliukų ir palikite juos 10 min. pastovėti.
Apvalius kamuoliukus pakočiokite, kad gautųsi stori blyneliai ir viduryje jų padarykite skylutes.
Suformuotas spurgytes dėkite į karštą aliejų ir virkite jame, kol spurgytės gražiai apskrunda.
Pakeptas spurgytes sudėkite ant popierinių servetėlių, kad nusivarvėtų riebalai.
Prieš patiekiant apibarstykite cukrumi.
Skanaus.
INGREDIENTAI:
- šiek tiek cukraus
- 2 stiklinės kvietinių miltų
- 1/3 stiklinės pieno (šiltas)
- 1/3 stiklinės vandens (šiltas)
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 2 stiklinės aliejaus ((kepimui))
- 6 valgomieji šaukštai sviesto
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
Supilkite į birius produktu tirpintą sviestą, šiltą pieną bei vandenį ir suminkykite kočiojimui tinkamą tešlą.
Padalinkite tešlą į maždaug 12 kiaušinio dydžio kamuoliukų ir palikite juos 10 min. pastovėti.
Apvalius kamuoliukus pakočiokite, kad gautųsi stori blyneliai ir viduryje jų padarykite skylutes.
Suformuotas spurgytes dėkite į karštą aliejų ir virkite jame, kol spurgytės gražiai apskrunda.
Pakeptas spurgytes sudėkite ant popierinių servetėlių, kad nusivarvėtų riebalai.
Prieš patiekiant apibarstykite cukrumi.
Skanaus.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą