REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Šis šokoladinis lazdynų riešutų kremas primena „Nutella", tik su mažesniu ir sveikesniu ingredientų sąrašu.

Reikės:

  • 250 g lazdyno riešutų;
  • 3 šaukštų tikros (grynos) kakavos;
  • 3 šaukštų kokosų aliejaus;
  • 1/2 arb. š. druskos;
  • 100 g klevų sirupo;
  • 3 valg. š. augalinio pieno (nebūtina, pažiūrėkite, kokia tekstūra).

Kaip gaminti:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
  2. Sudėkite lazdyno riešutus į kepimo skardą ir kepkite apie 10-15 min.
  3. Išimkite juos iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Sudėkite juos į virtuvinę šluostę ir gerai patrinkite, taip lukštai lengviau išsiskirs. To daryti nebūtina, bet pašalinus išorinį apvalkalą galutinė tekstūra ir skonis tampa geresni.
  4. Sudėkite lazdyno riešutus į virtuvinį kombainą ir trinkite, kol jie taps miltų konsistencijos.
  5. Į trintuvą suberkite kakavos miltelius, druską ir kokosų aliejų – viską sutrinkite.
  6. Supilkite klevų sirupą ir porą kartų sumaišykite, kol mišinys taps vientisas. Galite įpilti šiek tiek pieno, jei matote, kad tekstūra nėra tokia kreminė, kokios norėtumėte.

Skanaus! Už šios savaitės receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Laurai Stankevičiūtei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų