REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Vis daugiau aktyviai kalbama apie sveiko maisto naudą organizmui ir sveiką gyvenimo būdą. Prieš porą metų išpopuliarėjo įvairios šviežių ir natūralių produktų parduotuvėlės, bet viešojo maitininimo įstaigos į tokią vartotojų įpročių kaitą žvelgė atsargiai. Restoranų „Čili pica“ ir „Čili kaimas“ tinklas pirmasis pasiūlė lankytojams meniu, pavadinimu „Grynas“, kurio patiekalai pagaminti iš sveikų ir šviežių  produktų. Meniu uždaro vakaro metu pristatytas žiniasklaidos atstovams.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak „Čili“ vadovų, tai padaryti paskatino populiarėjanti sveika gyvensena ir mityba – žmonės vis labiau domis ir rūpinasi tuo, kokios kokybės maistą jie valgo. „ Mūsų įmonės maisto technologai kurdami naujus patiekalus didžiulį dėmesį skyrė jų sudedamosios dalims, todėl ypač kruopščiai rinkomės tiekėjus. Didžioji jų dalis – lietuviai“, – meniu pristatyme sakė bendrovės „Čili Holdings“ generalinis direktorius Igoris Baikovskis.

REKLAMA

Įmonės vadovo teigimu, kuriant „Gryno“ meniu patiekalus nesistengta visuomenės nustebinti naujomis receptūromis ar įmantriais maisto deriniais. „Kėlėme užduotį savo klientams pristatyti ypač šviežią maistą su kuo daugiau žalumynų ir sezoninių daržovių. Be to, valgiaraščiuose bus galima rasti ir informacijos, kokių mineralų bei vitaminų gausu pasirinktame patiekale“, – kalbėjo I. Baikovskis.

Paklaustas, kaip sekasi ugdytis sveikos mitybos įpročius renginio vedėjas aktorius Ramūnas Rudokas kalbėjo: „Labai svarbu, kad pasakymas „sveika mityba“ būtų teisingai suprantamas. Sveika mityba – tai nereiškia, kad reikia valgyti tik svogūnų laiškus, kaštonų lapus ir gurkšnoti pienių arbatą, vadinamą pienių vynu. Sveika mityba – tai filosofija ir gyvensena. Tai ir sveikas savęs girdymas ir sveikas valgymas bei teisingas maisto produktų ir gėrimų vartojimas, atsižvelgiant į savo organizmo poreikius.“

REKLAMA
REKLAMA

Pašnekovo teigimu, labai svarbu suvokti, ko reikia konkrečiam organizmui: „Reikia pasikliauti savo nuojauta apie tai, ko tavo organizmui reikia arba ne. Labai svarbu žinoti, kuo tam tikru gyvenimo momentu norisi ar nesinori. Negalima sakyti „esu sveikos mitybos šalininkas“ ir sveikai maitinuosi“ – gal atvirkščiai – valgydamas tik salotas ir obuolius kenkiu savo sveikatai, o iš tikrųjų man labiau reiktų mėsytės?“ – retoriškai klausė pašnekovas.

Į klausimą, ar pritaria dietologų nuomonei, kad tradicinė lietuviška virtuvė nėra labai sveika, nes patiekalai kaloringi ir sunkiai virškinami, pašnekovas sakė: „Lietuviškus cepelinus moku puikiai pagaminti pats, tik nebūtina juos ruošti naudojant nesveiką kiaulienos faršą. Galima juos paruošti su varškės, špinatų, įdaru, su baravykais ir veršienos faršu – net galima šiam patiekalui pasirinkti kapotą mėsą. Juk nebūtina primalti kiaulienos ir tuomet tai vadinti lietuvišku patiekalu, juk cepelinas nuo to nepages, jei jo viduje bus varškė su špinatais ar avienos faršas, pagardintas baravykais. Tai bus lygiai tas pats cepelinas“, – apie eksperimentus virtuvėje kalbėjo žinomas aktorius.

Vakaro rengėjai svečiams paruošė staigmeną – Lietuvos televizijos ir Lietuvos ryto televizijos komandų kulinarines varžytuves. Komandos turėjo kuo greičiau nubėgti iki lauke stovinčio traktoriaus, kurio priekaboje buvo gausybė įvairių maisto produktų, pasiimti reikiamų ingredientų ir „Čili“ restorano virtuvėje pagaminti sveiką patiekalą, o autoritetinga komisija sprendė, kam atiteks garbingas prizas – šefo kepurė. Kaip ir dera draugiškose varžybose – nugalėjo draugystė ir abiejų komandų patiekalai buvo puikiai įvertinti. Renginio vedėjas R. Rudokas įteikdamas apdovanojimus sakė: „Ko niekada nebūna nebūna sporte, šiandien pas mus – olimpinės lygiosios“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų