REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šeštadienio vakarą išskirtinių pramogų ir gurmaniškų patiekalų mėgėjai rinkosi į paslaptingą Vilniaus baro „One Two“ biblioteką, kur vienam vakarui savo jėgas sujungė “Čiop Čiop” kulinarijos meistrai, “Druskos Namų” šefas Šarūnas Paškauskas ir išskirtinių vakarėlių organizatoriai. Pirmą kartą Lietuvoje buvo atidarytas restoranas vienam vakarui, remiantis tokių pasaulio miestų mados ir tendencijų diktuotojų, kaip Londonas, Niujorkas, Paryžius, Berlynas pavyzdžiais.

Šeštadienio vakarą išskirtinių pramogų ir gurmaniškų patiekalų mėgėjai rinkosi į paslaptingą Vilniaus baro „One Two“ biblioteką, kur vienam vakarui savo jėgas sujungė “Čiop Čiop” kulinarijos meistrai, “Druskos Namų” šefas Šarūnas Paškauskas ir išskirtinių vakarėlių organizatoriai. Pirmą kartą Lietuvoje buvo atidarytas restoranas vienam vakarui, remiantis tokių pasaulio miestų mados ir tendencijų diktuotojų, kaip Londonas, Niujorkas, Paryžius, Berlynas pavyzdžiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Specialiai šiam vakarui bibliotekos erdvėje buvo įmontuota moderni virtuvė, kurioje savo kulinarinius šedevrus demonstravo restorano „Druskos namai“ virtuvės šefas Šarūnas Paškauskas. Jis susirinkusiems žiūrovams paruošė keturis skirtingus patiekalus: rūkyto ungurio putėsius, prie kurio buvo patiektas prancūziškas „Barton Guestier“ Sauvignon Blanc vynuogių vynas, marmurinio anguso nugarinę su bulvių gratinu ir mini daržovėmis, prie kurio puikiai tiko „Barton Guestier“ Cabernet Sauvignon vynas. Taip pat vanilės ir balto šokolado sūrio pyragą su priderintu „B & G D’Anju Rose“ vynu bei keturių rūšių lietuviškų sūrių rinkinį su obuoliene. Vynus specialiai prie gurmaniško meniu parinko somelje.

REKLAMA

„Tokioje neįprastoje vietoje, kur nėra įprastos virtuvinės įrangos man dar neteko gaminti. Tai tapo tikru iššūkiu. Tačiau tiek sau, tiek kitiems įrodžiau, kad su gera komanda bei išankstiniu pasiruošimu – viskas įmanoma. Pavyzdžiui, likus keturioms dienoms iki vakarienės gaminau specialų padažą, kuris buvo patiektas su marmurinio anguso nugarine. Tai sudėtingas procesas, todėl jo gamyba šiek tiek užtrunka“, – sakė virtuvės šefas Š. Paškauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Iškilmingos vakarienės metu kulinarinio spektaklio žiūrovai galėjo pasiklausyti ir talentingo Lietuvos smuikininko Tado Dešuko gyvai atliekamos muzikos. Geriausiu „Vilnius Jazz Young Power“ konkurso instrumentininku pripažintas jaunasis muzikantas, yra grojęs garsiausiuose džiazo festivaliuose Vokietijoje, Vengrijoje, Švedijoje, Portugalijoje ir kitose Europos šalyse.

„Tikimės, kad tokios improvizuotos vakarienės, kurių metu galima pasimėgauti išskirtiniais patiekalais, pabendrauti su įdomiais žmonėmis bei kokybiškai praleisti laiką, taps populiarios ir Lietuvoje. Norime, kad žmonės pasijustų kaip Paryžiuje, Londone ar Niujorke, kur tokių išskirtinių renginių yra labai daug”, – sakė kulinarinių pramogų konsultantė, Čiop Čiop vadovė ir tinklaraščio http://www.supperlithuania.com redaktorė Urtė Mikelevičiūtė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų