REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paprasta ir gardu: taip paruošta bulvių košė nustebins visus

Dešrelės su bulvių košė gal neskamba kažkaip labai ypatingai, tačiau šis patiekalas tikrai gali nustebinti. TV3 laidoje „Gardu Gardu“ vedėjai parodė receptą, kurio paslaptis – ypatingas padažas ir spirgučiai. Mėgstamos dešrelės prisigėrusios sodraus padažo aromato ir skonio puikiai dera su šilkine bulvių koše, kuri pagardinta keptos šoninės gabalėliais.

Dešrelės su bulvių košė gal neskamba kažkaip labai ypatingai, tačiau šis patiekalas tikrai gali nustebinti. TV3 laidoje „Gardu Gardu“ vedėjai parodė receptą, kurio paslaptis – ypatingas padažas ir spirgučiai. Mėgstamos dešrelės prisigėrusios sodraus padažo aromato ir skonio puikiai dera su šilkine bulvių koše, kuri pagardinta keptos šoninės gabalėliais.

REKLAMA

Jums reikės:

6 vnt. Bratwurst dešrelių

Šiek tiek aliejaus kepimui

1 vnt. didelio svogūno

1 vnt. žalio, rūgštesnio obuolio

3 vnt. skiltelių česnako

2 valg. š. miltų

435 ml marinara padažo

435 ml jautienos demi glace sultinio

Šiek tiek šviežio čiobrelio

Žiupsnelio druskos

Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų

1 arb. š. rūkytos paprikos

1 arb. š. aitriosios paprikos dribsnių

1 valg. š. angliškų garstyčių

1 valg. š. Vorčesterio padažo

Bulvių košei reikės:

1 kg bulvių

100 g sviesto

200 ml pieno

200 g šoninės

Gaminimo eiga:

Paruoškite dešreles ir padažą. Dešreles apkepinkite gerai įkaitusioje keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Apkepintas dešreles išimkite iš keptuvės ir į ją suberkite šiaudeliais pjaustytą svogūną. Kepkite apie tris minutes, kol svogūnai pradės lengvai karamelizuotis. Tada suberkite vidutinio dydžio gabalėliais pasmulkintą obuolį ir gerai susmulkintą česnaką. Sudėkite miltus ir išmaišius juos pakepinkite.

Supilkite marinara padažą, maišant vėl kepinkite ir supilkite jautienos demi glace, įdėkite šiek tiek šviežio čiobrelio, įberkite druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, rūkytos paprikos, aitriosios paprikos, sudėkite garstyčias bei Vorčesterio padažą ir išmaišykite. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir palengva troškinkite apie 5–10 minučių. Gražinkite į keptuvę dešreles ir patroškinkite dar apie 5 minutes.

REKLAMA
REKLAMA

Paruoškite bulvių košę. Nuskustas, nuplautas ir pasmulkintas bulves sudėkite į verdantį vandenį ir virkite kol suminkštės. Šoninę supjaustykite šiaudeliais ir apkepinkite keptuvėje, kad pasidarytų spirgučiai. Sudėkite sviestą, supilkite pieną ir šildykite, kol sviestas visiškai ištirps, tada viską supilkite į nusunktas, labai gerai sugrūstas bulves ir dar kartą pertrinkite.

REKLAMA

Bulvių košę su spirgučiais patiekite kartu su dešrelėmis padaže.

Daugiau patarimų iš virtuvės šefų išgirskite vaizdo įraše straipsnio pradžioje.

Laidą „Gardu Gardu“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 val. per TV3 televiziją.

VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:

Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Gardu Gardu“.

tv3.lt

aciu,bet per daug mandriai
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų