REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Arbūzai yra vienas gaiviausių ir skaniausių užkandžių, kuriuo galima mėgautis karštą vasaros dieną. Be abejo, dauguma mūsų arbūzo sėklas išspjauna ir išmeta.

Arbūzai yra vienas gaiviausių ir skaniausių užkandžių, kuriuo galima mėgautis karštą vasaros dieną. Be abejo, dauguma mūsų arbūzo sėklas išspjauna ir išmeta.

REKLAMA

Tačiau specialistai teigia, kad taip elgdamiesi prarandame daugybę jose esančių organizmui naudingų medžiagų. Arbūzų sėklos yra puikus dviejų ypač naudingų mineralų – magnio ir geležies – šaltinis.

JAV sveikatos departamentas rekomenduoja suaugusioms moterims kasdien suvartoti 320 gramų magnio. Šis mineralas ypač naudingas, nes maistą paverčia energija ir yra reikalingas raumenų bei nervų veiklai. Magnis taip pat puikiai padeda sumažinti lėtinį uždegimą, aukštą kraujospūdį ir palengvinti nerimo ar miego problemas.

Didelėje saujoje arbūzų sėklų yra 21 gramas šios maistinės medžiagos. Žinoma, tai nereiškia, kad turėtumėte saujomis valgyti arbūzo sėklas, tačiau skanaujant gabalėlį šio skanėsto tikrai verta jų neišspjauti.

REKLAMA
REKLAMA

Geležis yra būtina kraujo kokybei, fiziniam aktyvumui, ląstelių funkcijoms ir smegenų vystymuisi. JAV sveikatos departamentas moterims rekomenduoja kasdien suvartoti nuo 17 iki 19 gramų šios maistinės medžiagos. Saujoje arbūzų sėklų yra maždaug 1,6 gramo geležies.

Arbūzų sėklas galima vartoti ne tik žalias, bet ir skrudinti, kaip moliūgų ar saulėgrąžų. Jomis galima gardinti salotas ir kitus mėgstamus patiekalus. Vasara – arbūzų sezonas, todėl tikrai verta išmėginti!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų