REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Nors rytais vis dažniau pažadina pliaupiantis lietus, dauguma žmonių dar gyvena mintimis apie prabėgusią vasarą ir gurmaniškus patiekalus atostogų metu. Pastarojo malonumo vėsiais rytais pasiilgstama labiausiai. Tačiau kulinarai ragina nenukabinti nosies, nes pikantiškus pusryčius galima lengvai pasigaminti ir rudens metu. Tereikia šlakelio fantazijos, trupučio laiko ir šaukšto pagardų.

Nors rytais vis dažniau pažadina pliaupiantis lietus, dauguma žmonių dar gyvena mintimis apie prabėgusią vasarą ir gurmaniškus patiekalus atostogų metu. Pastarojo malonumo vėsiais rytais pasiilgstama labiausiai. Tačiau kulinarai ragina nenukabinti nosies, nes pikantiškus pusryčius galima lengvai pasigaminti ir rudens metu. Tereikia šlakelio fantazijos, trupučio laiko ir šaukšto pagardų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip sako Algys Kairys „Daumantų“ pagardų kūrėjas ir skonio meistras, dauguma lietuvių pusryčiams neskiria didelio dėmesio ir valgo tai, kas lengvai pagaminama. Pavyzdžiui, sukerta sumuštinį su dešra ir užgeria jį puodeliu stiprios kavos. Tačiau toks maistas galiausiai įgrįsta.

REKLAMA

„Virtas kaiušinis, juoda duona ir sviestas – vargu, ar tokiais pusryčiais žmogus gali būti gyvas visą dieną. Net sveikos avižų ir dribsnių košės galiausiai pabosta. Norisi šviežių vaisių, daržovių, uogų. Kažko pikantiško ir egzotiško. To, ką galima paruošti tik nebijant eksperimentuoti su įvairiais pagardais, kurie dažnai suteikia norimą skonį, prieskonį ir poskonį“, – sako A. Kairys.

Svajojantiems paįvairinti pusryčių racioną ir suteikti jiems egzotiško aromato, „Daumantų“ skonio meistras siūlo išbandyti du lengvai pagaminamus netradicinius patiekalus. Tiesa, norint juos tinkamai paruošti, teks atsikelti šiek tiek anksčiau nei įprastai. Tačiau nuramina, tokių pusryčių gamybą neužtruks ilgiau nei užvirs vanduo kavai.

REKLAMA
REKLAMA

Cukinijų „Saulutės“

Sudėtis: cukinija, kiaušiniai (2 vnt.), džiūvesėliai, fermentinis sūris (100 g), majonezas „MangoMajo“.

Supjaustykite cukinijas griežinėliais ir apvolioję išplaktame kiaušinyje ir džiūvesėliuose, apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių. Kiekvieną griežinėlį apibarstykite tarkuotu sūriu ir uždėkite ant jo šaukštelį majonezo „MangoMajo“. Pastarasis pagardas, pagamintas iš mango vaisių, įvairių prieskonių ir tradicinio majonezo sudedamųjų dalių, suteiks cukinijoms pikantiško skonio. Tuomet uždenkite keptuvės dangtį ir palaikykite, kol išsilydys sūris. Pusryčiai baigti – metas skanauti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sumuštinukai „Pusrytukai“

Sudėtis: kiaušiniai (2 vnt.), fermentinis sūris (100 g), smulkinta virtos vištienos filė (100 g), prancūziškas batonas, grūsti juodieji pipirai, garstyčiomis pagardintas majonezas.

Prancūzišką batoną perpjaukite per pusę bei išilgai ir paskrudinkite orkaitėje. Išvirkite kiaušinius ir juos sukapokite. Sumeskite į dubenėlį. Sutarkuokite sūrį ir kartu su smulkinta vištiena sumaišykite dubenėlyje su kiaušiniais. Gautą masę pagardinkite pipirais, majonezu, o tada uždėkite ant paskrudinto batono puselių. Skanaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų