• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė sako, kad cepelinai lietuviams - vienas mėgstamiausių patiekalų, nesvarbu, at jie būtų iš tarkuotų, ar iš virtų bulvių. 

Tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė sako, kad cepelinai lietuviams - vienas mėgstamiausių patiekalų, nesvarbu, at jie būtų iš tarkuotų, ar iš virtų bulvių. 

REKLAMA

Ji siūlo pagaminti kiek kitokius cepelinus - virtų bulvių ir varškės cepelinus su mėsos įdaru. Užtruksite vos pusvalandį, jeigu turėsite pasiruošę iš anksčiau mėsytės įdarą. 

Jums reikės: 

7 - 8 bulvių, 150 gr. varškės, 1 kiaušinio, 3 v. š.bulvių krakmolo, druskos

Įdarui:

0.5 kg. triušienos užpakalinių kumpelių ("Lapino puota"), svogūno, sviesto ir aliejaus kepimui.

Gaminimo eiga:

Išvirtas su druska bulves sugrūdau. Varškę, kiaušinį sumaisiau ir sudėjau į bulves. Į bulvių ir varškės masę įdėjau krakmolo ir dar kartu viską sumaišiau.

Virtus triušienos kumpelius nukaulinau ir mėsytę smulkiai supjausčiusi pakepinau su svogūnu (įdaras cepelinams paruoštas).

REKLAMA
REKLAMA

Beliko formuoti cepelinus. Į puodą, su verdančiu vandeniu įdėjau druskos ir ištirpinto krakmolo (1.5 v.š. krakmolo ištirpinau stiklinėje vandens ).

Į puodą sudėjau cepelinus ir jiems iškilus viriau apie 7 min. Štai ir viskas. Cepelinai paruošti.

Patiekiau su svogūnu padažu. Skanaus

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų