REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pusryčiai yra svarbiausias dienos valgis, kuris padeda būti sveikiems ir energingiems. Tačiau maistas, valgomas pusryčiams, labai skiriasi įvairiose pasaulio šalyse. Businessinsider.com siūlo susipažinti su šiais skirtumais ir galbūt ką nors pritaikyti savo pusryčių stalui.

REKLAMA
REKLAMA

Australija: Dažniausias pasirinkimas – dribsniai ir skrudinta duona su „Vegemite“ (užtepėlė, pagaminta iš mielių).

REKLAMA

Brazilija: Tikėkitės kumpio, sūrių, duonos ir kavos su pienu.

Kinija: Tradiciniai pusryčiai labai priklauso nuo religijos, tačiau bendrai vertinant yra paplitę dim sum – mažos lėkštutės su įvairaus maisto porcijomis kiekvienam žmogui.

Kolumbija: Tradicinių pusryčių Bogotoje metu valgoma changua – pieniška sriuba su kiaušiniu ir svogūnais.

Kuba: Tipiški pusryčiai yra kava su pienu, į kurią mirkoma aptepta sviestu ir paskrudinta duona.

Anglija: Garsieji angliški pusryčiai – keptas kiaušinis, dešrelė, pupelės pomidorų padaže, kepta kiauliena, pomidorai, grybai, skrudinta duona ir kartais juodasis pudingas.

REKLAMA
REKLAMA

Prancūzija: Elegancija – prancūziškas ragelis ir kava.

Vokietija: Įvairių tipų šalta mėsa (įskaitant dešreles), vietinės gamybos sūriai ir šviežiai kepta duona.

Indija: Idli vada (pietinė šalies dalis) – pyragas, pagamintas iš lęšių ir ryžių, patiekiamas su įvairiais padažais, aštria lęšių sriuba.

Italija: Dauguma italų dieną pradeda su kapučino kava ir sausainiu su riešutais, vaisiais arba bandele.

Japonija: Per pusryčius patiekiama miso sriuba su ryžiais ir japoniškais agurkėliais.

Marokas: Pusryčiams – duona su džemu ir sūriu arbasviestu.

Nigerija: Dėl etninių grupių įvairovės pusryčių tradicija Nigerijoje yra labai spalvinga. Vienas iš variantų – moi moi. Tai į lapus susukta ir garuose troškinta pupelių pasta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Portugalija: Įprasti pusryčiai yra prancūziški rageliai su įdaru arba duona su džemu ir sūriu. Kava taip pat būtina.

Rusija: Rusai pusryčiams renkasi avižinę košę ir naminio sūrio blynus.

Turkija: Per pusryčius valgoma duona, sviestas, sūris, alyvuogės, kiaušiniai, pomidorai, agurkai, džemas, medus ir kaymak (pieno produktas). Taip pat gali būti patiekiama sucuk – aštri turkiška dešrelė ir turkiška arbata.

JAV: Pusryčiai skiriasi įvairiose valstijose, bet paprastai renkamasi kiaušinius, blynus, rūkytą kiaulieną arba dribsnius.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų