REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kardiologai iš arti mato, kaip tam tikri maisto produktai kenkia jūsų širdžiai. Jie atskleidė, kokių produktų neturėtų likti namuose, jei norite išvengti klastingų širdies ligų.

Kardiologai iš arti mato, kaip tam tikri maisto produktai kenkia jūsų širdžiai. Jie atskleidė, kokių produktų neturėtų likti namuose, jei norite išvengti klastingų širdies ligų.

REKLAMA

Šiuo metu, kai kasmet nuo širdies ir kraujagyslių ligų miršta daugybė žmonių, kaip niekada svarbu rūpintis savo širdimi, rašo thesun.co.uk.

Dar blogiau tai, kad naujausi tyrimai rodo – per pastarąjį dešimtmetį padaugėjo jaunesnių nei 40 metų žmonių sergamumas širdies ligomis.

Dviejų gydytojų teigimu, vakarietiškas gyvenimo būdas, kai dažnai valgomas perdirbtas maistas, skatina širdies ligų vystymąsi.

Dr. Sharonne Hayes, kardiologė, dirbanti Minesotos (JAV) Moterų širdies klinikoje, kalbėdama su „Today“ sakė: „Nėra maisto produktų, kurie išgelbėtų jūsų gyvybę. Nėra ir tokių, kurie jus nužudytų, todėl svarbiausia – balansas.

REKLAMA
REKLAMA

Taigi, retkarčiais suvalgę sūrio pyrago tikrai nenumirsite, bet iš tiesų labai svarbu, ką ir kokiais kiekiais valgote.“

Dr. Sharrone ir jos kolega kardiologas dr. Andrew Freemanas, dirbantis Nacionalinėje sveikatos priežiūros įstaigoje Kolorade (JAV), atskleidė maisto produktus, kurių jie nevalgo arba riboja jų vartojimą, kad apsaugotų sveikatą.

REKLAMA

1. Dešrelės

Perdirbtoje mėsoje, pavyzdžiui, dešrelėse ar šoninėje, yra daug kalorijų, sočiųjų riebalų, druskos ir pridėtinių ingredient, pavyzdžiui, nitratų – visa tai kenkia jūsų širdžiai, aiškina ekspertai.

Nuo gausaus perdirbtų mėsos produktų vartojimo kenčia ne tik širdis. Pasaulio sveikatos organizacija nustatė, kad perdirbtos mėsos vartojimas sukelia vėžį.

2. Traškučiai

Gydytojai patarė vengti traškučių, kuriuose gausu angliavandenių. „Mūsų kultūroje vertinamas patogumas, tai yra puiku, tačiau nereiškia, kad turėtume valgyti perdirbtus maisto produktus su pridėtiniu cukrumi ir druska“, – sakė dr. Andrew.

REKLAMA
REKLAMA

NHS duomenimis, didelis druskos kiekis gali padidinti kraujospūdį, o aukštas kraujospūdis yra pagrindinis širdies ligų ir insulto rizikos veiksnys.

Vietoj traškučių rinkitės sveikus traškius užkandžius, pavyzdžiui, obuolius, morkas ir kitus vaisius bei daržoves.

3. Energiniai gėrimai

Dr. Andrew teigė, kad bet kokia kaina vengia energinių gėrimų. Tyrimais nustatyta, kad šiuose gėrimuose esantis cukraus ir kofeino derinys gali sukelti sveikatos problemas, tokias kaip aukštas kraujospūdis ar aritmija.

Ekspertas pabrėžia – tai nereiškia, kad turėtumėte atsisakyti kofeino. Jis teigia, kad visai sveika kasdien saikingai gerti arbatą ar kavą.

Kiti tyrimai rodo, kad du puodeliai kavos per dieną gali sumažinti antrojo tipo cukrinio diabeto riziką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų