REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV3 laida „La maistas“ su garsiuoju virtuvės šefu Gian Luca Demarco žiūrovus ir toliau džiugina kulinarinėmis kelionėmis po Lietuvą. Šįkart virtuvės šefas lankėsi Panevėžyje, kur laidos viešnia parodė, kaip pasigaminti patiekalą, kuriuo šis miestas ir garsėja – Čičinsko kepsnį.

TV3 laida „La maistas“ su garsiuoju virtuvės šefu Gian Luca Demarco žiūrovus ir toliau džiugina kulinarinėmis kelionėmis po Lietuvą. Šįkart virtuvės šefas lankėsi Panevėžyje, kur laidos viešnia parodė, kaip pasigaminti patiekalą, kuriuo šis miestas ir garsėja – Čičinsko kepsnį.

REKLAMA

Gian Luca apsilankė Panevėžyje, kurio firminiu patiekalu drąsiai galima vadinti Čičinsko kepsnius. Panevėžio turizmo agentūros vadovė Vilanda ne tik papasakojo legendą apie asmenį, kurio vardu pavadintas kepsnys, bet ir pasidalino savo močiutės Čičinsko kepsnių receptu.

Nors daug kas bandė atkartoti šio patiekalo receptą, tikrasis, autentiškas Čičinsko kepsnio receptas yra paslaptis, saugoma ne seifuose, bet saugiausioje vietoje – atmintyje.

Autentiškų Čičinsko kepsnių galima paragauti tik Panevėžyje, „Čičinsko restorane“, mat recepto paslapties niekas neišduoda – tai restorano nuosavybė. Tad Vilanda papasakojo, kaip pasigaminti Čičinsko kepsnį pagal receptą, kurį ji išmoko iš savo močiutės.

REKLAMA
REKLAMA

Legendinis Čičinsko kepsnys

Reikės: 2-3 vnt. bulvių; 200 ml kefyro; 200 g miltų; druskos; pipirų; 1 kiaušinio; ½ a. š. sodos; 400 g smulkintos mėsos; aliejaus.

REKLAMA

Išvirkite bulves, supilkite kefyrą ir viską sutrinkite iki vientisos masės, nepalikite gumuliukų. Įmuškite kiaušinį ir į tešlą supilkite miltus.

Nugesinkite sodą su kefyru ir pilkite į gautą masę. Tešlą palikite pastovėti 10-15 min. Tešlai pastovėjus, pjaukite gabalėlį ir iškočiokite, supjaustykite plonomis juostelėmis.

Į maltą mėsą berkite mėgstamų prieskonių ir formuokite dešreles. Kiekvieną jų apvyniokite tešla nepaliekant tarpų. Suformuotus Čičinsko kepsnius dėkite į įkaitintą aliejų ir virkite 15-20 minučių.

Tradiciškai Čičinsko kepsnys patiekiamas su marinuotais agurkėliais ir marinuotais svogūnais. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų