REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Kitoks pyragas nesaldžių kepinių mėgėjams: sužavės nuo pirmo kąsnio (nuotr. La maistas)

Virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia kulinarines keliones ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Praėjusios „Pyragų dienos“ proga Gian Luca parodė, kaip pasigaminti jautienos pyragą su lęšiais, kuris sužavės visus, nemėgstančius saldžių kepinių.

11

Virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia kulinarines keliones ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Praėjusios „Pyragų dienos“ proga Gian Luca parodė, kaip pasigaminti jautienos pyragą su lęšiais, kuris sužavės visus, nemėgstančius saldžių kepinių.

REKLAMA

„Pyragų dienos“ tikslas yra ne tik pagaminti gardžius pyragus, bet ir parduoti jo gabalėlius už sutartą sumą, o gautus pinigus paaukoti mažiesiems „Išsipildymo akcijos“ herojams – sergantiems vaikams.

Jautienos pyragą su lęšiais sugebės pagaminti kiekvienas. Tai itin lengvai pagaminamas pyragas, kurio privalumas tas, kad nereikės ilgai stovėti prie puodų. Visi ingredientai iškeps orkaitėje, o pyragas persismelks pačiais nuostabiausiais skoniais, kurie sužavės ne vieną.

Jautienos pyragas su lęšiais

Reikės2 vnt. Bonduelle Vapeur garuose ruoštų lęšių; „Agaras“ jautienos išpjovos pjausnių; 3 vnt. svogūnų; sviesto; sluoksniuotos tešlos; mėgstamo sūrio; miltų formos pabarstymui; druskos; pipirų; 1 vnt. kiaušinio.

REKLAMA
REKLAMA

Susmulkiname svogūnus pusžiedžiais. Kepimo formą patepame sviestu, pabarstome miltais ir dedame tešlos lakštą. Beriame lęšius, o ant jų – smulkintus svogūnus. Pagardiname druska ir pipirais. 

Jautieną supjaustome gabalėliais ir dedame ant svogūnų. Beriame dar vieną sluoksnį lęšių, o ant jų – tarkuotą sūrį. Viską užklojame tešla ir aptepame kiaušinio plakiniu. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 25-30 minučių. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų