Nors daug kas skaniausius čeburekus tikisi rasti pajūryje, tikrieji laukia jūsų Prienuose. Tad laidos kūrėjai susipažino su vietiniais šeimininkais ir atskleidė jų saugomą skonių paslaptį. Dabar šiuo receptu gali pasinaudoti kiekvienas – išmėginkite patys!

Prieniškių tradiciniai čeburekai su mėsa
Tešlai reikės:
- 1,5 stiklinės kefyro;
- 4 stiklinės kvietinių miltų;
- 1 valgomojo šaukšto druskos;
- ½ stiklinės vandens;
- Šlakelio midaus.
Įdarui:
- 700 g kiaulienos faršo;
- 1 vidutinio dydžio svogūnas;
- 1 indelio „Knorr“ daržovių sultinio želės;
- Aliejaus kepimui.
Kaip gaminti:
- Pradėkite nuo tešlos – miltus persijokite į dubenį, įmaišykite druską, supilkite kefyrą ir midų. Šis ingredientas padeda tešlai nesugerti per daug riebalų;
- Po truputį pilkite vandenį ir minkykite, kol masė taps vientisa. Paruoštą tešlą uždenkite ir padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui – taip ji taps elastingesnė;
- Kol tešla „ilsisi“, ruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite svogūną ir šiek tiek pakepinkite, kad atsiskleistų saldumas;
- Tuomet sumaišykite su kiaulienos faršu ir įdėkite daržovių sultinio želę – tai suteiks įdarui sodresnio skonio;
- Gerai išmaišykite;
- Iškočiokite atvėsusią tešlą į plonus lakštus (2-3 mm storio), išpjaukite apskritimus (apie 25 cm), dėkite įdarą, užlenkite ir formuokite pusmėnulius. Kraštus užspauskite šakute;
- Kepkite čeburekus įkaitintame aliejuje (apie 180 °C), kol apskrus, apie 5-7 minutes;
- Po kepimo dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų perteklių.
Skanaus!
O kaip vedėjai gamino šiuos čeburekus ir ką pasakė paragavę jų prieniškiai, galite pamatyti aukščiau esančiame vaizdo įraše.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Laidą „Maisto kelias“ žiūrėkite šeštadieniais 09:00 per TV3.











































































































































































































































































































