• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV3 vasaros laidaMaisto kelias. Miestų receptai“ sugrįžta – naujame sezone virtuvės šefai Martynas Lavickas ir Tadas Paplauskas bei TV laidų vedėja Vaida Poderytė-Bernatavičė keliaus po Lietuvą ieškodami unikalių skonių ir įdomiausių vietų. Pirmoji stotelė – Marijampolė, kurioje laidos kūrėjai ne tik pristatys lankytinus objektus, bet ir atskleis legendinį vaflių receptą.

TV3 vasaros laidaMaisto kelias. Miestų receptai“ sugrįžta – naujame sezone virtuvės šefai Martynas Lavickas ir Tadas Paplauskas bei TV laidų vedėja Vaida Poderytė-Bernatavičė keliaus po Lietuvą ieškodami unikalių skonių ir įdomiausių vietų. Pirmoji stotelė – Marijampolė, kurioje laidos kūrėjai ne tik pristatys lankytinus objektus, bet ir atskleis legendinį vaflių receptą.

REKLAMA

Jį išbandyti galite ir jūs – nepraleiskite progos pasigaminti šį desertą namuose!

REKLAMA
REKLAMA

Tarpukario Marijampolės vafliai su sviestiniu kremu, braškėmis ir ledais

Vaflių tešla:

  • 5 kiaušiniai;
  • 1 stiklinė baltojo cukraus;
  • 200 g sviesto;
  • 1 stiklinė kvietinių miltų;
  • Papildomai sviesto arba lašinių (kepimo formai patepti)

Gaminimo eiga: Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol masė taps puri ir šviesi. Įmaišykite ištirpintą ir šiek tiek pravėsusį sviestą, o tuomet suberkite miltus. Viską gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų – tešla turi būti vientisa ir šiek tiek tiršta.

REKLAMA

Įkaitinkite vaflinę arba specialią keptuvę, patepkite ją sviestu arba lašiniais. Įpilkite nedidelį kiekį tešlos ir kepkite, kol vafliai taps auksinės spalvos. Išėmę iš kepimo formos, kol dar karšti, susukite į vamzdelio formą – tada jie išlaikys gražią formą.

Sviestinis kremas:

  • 250 g cukraus pudros;
  • 120 g minkšto sviesto (kambario temperatūros);
  • 1 v.š. pieno;
  • 1 a.š. vanilinio cukraus.

Gaminimo eiga: Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir pieną. Iš pradžių plakite lėtu režimu, vis nuvalydami dubens kraštus, kad visi ingredientai gerai susijungtų.

REKLAMA
REKLAMA

Kai masė pradeda minkštėti, padidinkite greitį ir plakite tol, kol kremas taps purus ir vientisas. Jei masė atrodo per tiršta, įpilkite dar šlakelį pieno.

Braškių pagardas „Compote“:

  • 200 g braškių;
  • 1 v.š. cukraus;
  • 50 ml vandens;
  • 1 laimas (sultys ir žievelė);
  • Keli mėtų lapeliai.

Gaminimo eiga: Nuplautas braškes supjaustykite nedideliais kubeliais. Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų ir pašildykite, kol šiek tiek nugaruos. Tuomet sudėkite pjaustytas braškes, įspauskite šiek tiek laimo sulčių ir įtarkuokite laimo žievelės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viską trumpai pakaitinkite, kad susijungtų skoniai. Pačioje pabaigoje įdėkite šiek tiek mėtos, kuri suteiks šviežumo ir aromato.

Patiekimas:

  • Šviežios mėtos;
  • Ledai su sūdyta karamele ir migdolais „Magnum bonbon“;
  • Liofilizuotos avietės;
  • Mėgstamos šviežios uogos.

Vaflius pripildykite sviestiniu kremu. Į lėkštę dėkite braškių pagardo, ant viršaus – kremu pripildytus vaflius, pagardinkite mėgstamos šviežiomis uogomis, smulkintomis liofilizuotomis avietėmis, papuoškite mėta ir patiekite su „Magnum bonbon“ sūdytos karamelės ir migdolų ledų gabalėliais. Skanaus!

Kulinarinių kelionių laida „Maisto kelias. Miestų receptai“ – šeštadieniais, 9 val. tik per TV3!

Kviečiame atrasti naują tv3.lt turinį! Nuo šiol portale jūsų laukia kasdien nauji testai – išbandykite savo žinias ir smagiai praleiskite laiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų