REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Gian Luca pasidalino savo močiutės troškinio receptu: vienas ingredientas – kaip apdovanojimas (nuotr. La maistas)

TV3 laida „La maistas“ kartu su garsiuoju virtuvės šefu Gian Luca Demarco kiekvieną sekmadienį ir toliau stebina pačių skaniausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca pasidalino ypatingo troškinio receptu – tokį troškinį gamindavo jo močiutė.

9

TV3 laida „La maistas“ kartu su garsiuoju virtuvės šefu Gian Luca Demarco kiekvieną sekmadienį ir toliau stebina pačių skaniausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca pasidalino ypatingo troškinio receptu – tokį troškinį gamindavo jo močiutė.

REKLAMA

Sekmadienį Gian Luca lankėsi pas kaime netoli Druskininkų įsikūrusią Gražiną, tituluojamą sūrių karaliene. Čia galima paragauti net 20 skirtingų sūrių rūšių!

Iš pradžių ūkyje buvo gaminami tradiciniai pieno gaminiai – varškė, grietinė, sviestas, tačiau vieną dieną Gražinos vyras pasiūlė išbandyti kažką naujo ir pagaminti sūrį. Iki pat šios dienos ūkis garsėja savo gamybos sūriais.

Įkvėptas išragautų sūrių skonių, Gian Luca prisiminė dar nuo vaikystės pamėgtą itališką močiutės troškinį, kurio receptu pasidalino su visais. Paprastas, bet itin gardus – šį troškinį sugebės pasigaminti kiekvienas.

REKLAMA
REKLAMA

Senovinis Gian Lucos močiutės troškinys

Reikės: kiaulienos lašinio; 3 vnt. pomidorų; svogūno; „Agotos” 45% sėklų duonos; 2 vnt. „Bonduelle Vapeur“ avinžirnių ir pupelių mišinio; česnako; kietojo sūrio; alyvuogių aliejaus; druskos; pipirų; rozmarino šakelės.

REKLAMA

Nupjauname lašinių odelę ir paliekame keptuvėje skrusti. Lašinius supjaustome kubeliais. Nulupame ir supjaustome svogūną. Beriame į keptuvę, įdedame česnako skiltelę, žiupsnelį druskos, pipirų. Pilame alyvuogių aliejaus pagal poreikį.

Pomidorus supjaustome skiltelėmis ir beriame į keptuvę. Paruoštą mišinį ir pupeles pilame į atskirą indą ir gerai išmaišome. Įdedame rozmarino, įtarkuojame sūrio.

Kepimo indo dugną išklojame duonos riekėmis. Dedame sūrio gabaliukus, o ant jo pilame mišinį su avinžirniais ir pupelėmis. Viršų užklojame sūriu ir duonos kubeliais. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų