REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi gardžiausių patiekalų receptais. Šįkart kartu su laidos viešnia Egle jis narpliojo vaikų mitybos klausimus ir atskleidė purių itališkų bulvių virtinukų su keturių sūrių padažu receptą.

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi gardžiausių patiekalų receptais. Šįkart kartu su laidos viešnia Egle jis narpliojo vaikų mitybos klausimus ir atskleidė purių itališkų bulvių virtinukų su keturių sūrių padažu receptą.

REKLAMA

Eglė, tinklaraščio „Mano vaikas valgo viską“ autorė, ilgą laiką dirbo maisto žurnalo redaktore, vėliau gyvenimo vėjai nubloškė į maisto fotografiją, o gimus vaikams ir atėjus laikui primaitinti, ji pradėjo ieškoti informacijos ir suprato, kad prieinamos rekomendacijos pasenusios.

Ji norėjo nuo mažens ugdyti sveiką santykį su maistu, supažindinti su plačia maisto palete ir parodyti, kad maistas gali būti šventė kasdienybėje. Spalvos, skoniai, tekstūros – visa tai sukuria tikrą fiestą burnoje.

REKLAMA
REKLAMA

Jei atrodo, kad vaikas nieko nevalgo, ji pataria neversti vaiko valgyti, nes maistas ir prievarta – nesuderinami dalykai. Ji rekomenduoja vaiką įtraukti: kartu apsipirkinėti, susidaryti sąrašą, parduotuvėje leisti rinktis, kartu gaminti.

REKLAMA

Galimybė prisiliesti, įsitraukti į procesą dažnai nevalgius vaikus sudomina, o kai patys prisideda, daug noriau patys ragauja.

Gian Luca atskleidė, kad jo sūnus Benas nėra didžiausias bulvių mėgėjas, bet itališkus bulvių virtinukus gnocchi tiesiog dievina. Išbandykite patys – vaikai juos valgys pasigardžiuodami.

Purūs itališki bulvių virtinukai su keturių sūrių padažu

Reikės: 1 kg virtų bulvių; 300 g kvietinių miltų; 1 vnt. kiaušinio; žiupsnio viso grūdo dalių kvietinių miltų; saujos tarkuoto parmezano.

Padažui: 400 ml 35% riebumo grietinėlės; 50 g sviesto; 100 g parmezano; 100 g mėlynojo pelėsio sūrio; 100 g ementalio sūrio; 100 g Fontina DOP sūrio; druskos; pipirų.

REKLAMA
REKLAMA

Išvirusias bulves nulupame ir sutriname. Iš trintų bulvių suformuojame „šulinėlį“, suberiame miltus, tarkuotą parmezano sūrį, kiaušinį ir viską gerai išminkome iki vientisos masės. Tešla turi būti minkšta ir elastinga.

Paberiame miltų ant stalo ir rankomis iškočiojame 2-3 cm storio „dešreles“. Supjaustome jas 1-2 cm storio gabaliukais. Braukiame per specialią gnocchi tarką ir metame į pasūdytą vandenį. Verdame 1-2 minutes.

Keptuvėje ištirpiname gabalėlį sviesto, pilame grietinėlę. Beriame sūrį ir gerai išmaišome. Pakartojame tą patį su kitais sūriais. Pagardiname druska ir pipirais. Į sūrio padažą dedame gnocchi virtinukus, papuošiame žalumynais ir parmezanu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų