REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Virtuvė – daugelio namų ir šeimų centras. Maistas suartina, tačiau kai kurie produktai gali palikti stiprius kvapus, kurie namuose užsilaiko kelias dienas. 

Virtuvė – daugelio namų ir šeimų centras. Maistas suartina, tačiau kai kurie produktai gali palikti stiprius kvapus, kurie namuose užsilaiko kelias dienas. 

REKLAMA

Šie devyni patarimai padės panaikinti arba sumažinti nemalonius kvapus virtuvėje.

Virtuvės vėdinimas

Prieš ir po gaminimo atidarykite langą virtuvėje – tai geriausias būdas atsikratyti kvapų. Jei prieš pradėdami gaminti atidarysite langą, grynas oras cirkuliuos vos pradėjus sklisti kvapams. Gaminant maistą taip pat patariama uždaryti virtuvės duris, jei norite, kad kvapai nepasklistų po visus namus.

Soda

Soda yra veiksmingas būdas panaikinti kvapus. Tiesiog įdėkite kelis šaukštus sodos į dubenį ir palikite indą šalia gaminimo vietos, kad susigertų stiprūs kvapai.

Ši technika ypač efektyvi mažesnėse vietose, ypač mikrobangų krosnelėje – prieš dedant sodą į mikrobangų krosnelę, sumaišykite du šaukštus sodos su vienu puodeliu vandens. Įjunkite krosnelę trims ar keturioms minutėms ir po to ją išvalykite.

REKLAMA
REKLAMA

Kava

Kavos pupelių įpilkite į mažą dubenėlį ir padėkite šalia gaminimo vietos, kad neutralizuotumėte stiprius kvapus.

Citrinos

Citrinos gali būti naudojamos visiems kvapams virtuvėje pašalinti. Į puodą su vandeniu įdėkite ketvirtadalį arba pusę citrinos ir virkite ant žemos ugnies, kol vanduo užvirs. Norėdami pašalinti kvapą, į mišinį galite įpilti šaukštą sodos.

REKLAMA

Bulvės

Bulvės yra veiksminga priemonė kvapų šalinimui. Jos natūraliai sugeria ir gali veikti kaip natūralus kvapų naikiklis, ant puodų ir keptuvių uždedant kubeliais supjaustytas bulves, pabarstytas jūros druska. Palikite bulves vietoje dviem valandoms, kad susigertų nepageidaujami kvapai.

Žvakės

Jei uždegsite virėjo žvakę (angl. chef‘s candle), tai jums padės neutralizuoti nemalonius kvapus. Prieš pradėdami gaminti maistą, tiesiog uždekite žvakę, kad sumažintumėte per laiką atsirandančius stiprius kvapus. Po gaminimo taip pat galite uždegti įprastą žvakę, kad užmaskuotumėte virtuvėje atsiradusius kvapus.

REKLAMA
REKLAMA

Tvarkykitės gamindami

Naudodami ypač stipraus kvapo maisto produktus, tokius kaip žuvis ar karis, gamindami stenkitės kruopščiai tvarkytis ir iš karto viską nuvalyti. Sandariai užsukite stiklainius, nedelsiant išvalykite išsiliejusius produktus ir kvapai sumažės, rašo „Express“. 

Kriauklės valymas

Kriauklė gali būti stiprių kvapų židinys. Jei jūsų kriauklė skleidžia nemalonius kvapus, turėtumėte užvirinti vandens virdulyje ir supilti į kriauklę. Tai išvalo nemalonų kvapą iš vamzdžių.

Jei šis būdas pasirodys neveiksmingas, įpilkite į kriauklės kanalizaciją tris šaukštus sodos ir užpilkite actu. Palikite porai minučių, po to užpilkite verdančiu vandeniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Reguliarus blogą kvapą skleidžiančių daiktų valymas

Jūsų šaldytuvas ir virtuvės šiukšliadėžė greičiausiai dvoks, jei nebus reguliariai valomi. Norėdami atsikratyti stipraus kvapo, naudokite antibakterinius produktus.

Jei šiukšliadėžė skleidžia nemalonų kvapą, pabandykite iškloti jos dugną laikraščiu, kad jis sugertų bet kokius nuotėkius iš šiukšliadėžės įdėklo. Prieš tai pabarstykite soda, kad pašalintumėte nemalonius kvapus.

Šaldytuvo kvapus galite sumažinti pamirkydami kelis vatos kamuoliukus vanilės ekstrakte ir palikdami dubenėlyje ar bet kokiame indelyje šaldytuve.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų