REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Eilės prie maisto atliekų rūšiavimo kibirėlių
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Šį šeštadienį TV6 laida „Atliekų kultūra“ svečiuosis Utenos regione! Eilės prie kibirėlių maisto rūšiavimui, sriuba „iš kirvio“, radiniai mainų stotelėje „Dalinkimės“, medinės lentelės virsmas į šešis paukščiukus... Ir tai – dar toli gražu ne viskas, ką Utenos krašte išvys laidos vedėja Rūta Lukoševičiūtė-Daudienė.

5

Šį šeštadienį TV6 laida „Atliekų kultūra“ svečiuosis Utenos regione! Eilės prie kibirėlių maisto rūšiavimui, sriuba „iš kirvio“, radiniai mainų stotelėje „Dalinkimės“, medinės lentelės virsmas į šešis paukščiukus... Ir tai – dar toli gražu ne viskas, ką Utenos krašte išvys laidos vedėja Rūta Lukoševičiūtė-Daudienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo kitų metų visi Lietuvos gyventojai turės galimybę rūšiuoti maisto atliekas. Kiekviena savivaldybė tam atsakingai ruošiasi, o Utenos regiono atliekų tvarkymo centras išradingai sugalvojo pristatyti gyventojams būsimą naujieną – vasarą keliavo po regiono miestus, kur miesto švenčių metu šviesdavo visus susidomėjusius maisto atliekų rūšiavimo klausimais bei nemokamai dalijo kibirėlius rūšiavimui.

REKLAMA

„Utenoje kaip tik lankėmės miesto šventės metu. Likau nustebinta, pamačiusi eiles žmonių – susidomėjimas maisto atliekų rūšiavimu buvo nepaprastai didelis. O kai paklausinėjau gyventojų, ką jie žino apie maisto atliekų rūšiavimą, likau sužavėta jų žiniomis ir atsakingumu“, – atskleis Rūta.

Rubrikoje „Jie irgi TAI daro“ žiūrovų laukia pažintis su vienu iš žinomiausių Utenos regiono Zarasų krašto tautodailininkų, medžio drožėju Eriku Čypu. „Man geriausias rūbas trijų skylių – taip prilimpa, kad nešioji, nešioji, nešioji... “ – apie polinkį sudėvėti drabužius iki paskutinio siūlo galo vaizdingai pasakos menininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto vieną dalyką kasdieniame gyvenime jis būtinai nusiperka. Kokį? Sužinosite laidoje!

Na, o mėgstantiems sunaudoti visus maisto likučius, Utenos regione, Molėtų rajone gyvenantys menininkai Jurgita Minderytė ir Viktoras Černiauskas atskleis, kaip pasigaminti sriubą iš „kirvio“. Koks bus pagrindinis jos ingredientas? Kuo dar išradingi kūrėjai pagardins sriubą, kad jos aromatas privilios net kaimynus?

Tvarios gyvensenos gidas „Atliekų kultūra“ – šeštadieniais, 11 val. tik per TV6!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų