REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki Kūčių – vos diena, ar jau pasirūpinote žuvimi ant savo šventinio stalo? Uostamiesčio žvejai tikina, kad šviežių menkių ir stintų nepritrūks. Reportaže – ir apie tai, kaip neapsigauti ir atskirti šviežią silkę bei kaip skaniausiai ją pamarinuoti.

Iki Kūčių – vos diena, ar jau pasirūpinote žuvimi ant savo šventinio stalo? Uostamiesčio žvejai tikina, kad šviežių menkių ir stintų nepritrūks. Reportaže – ir apie tai, kaip neapsigauti ir atskirti šviežią silkę bei kaip skaniausiai ją pamarinuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pilnas dėžes su laimikiu iš laivo kraunantys žvejai tikina: šviežios žuvies bent jau uostamiestyje per šias šventes nepritrūks.

REKLAMA

Be žuvies šventinis stalas neįsivaizduojamas, klaipėdiečiai skuba jos pirkti.

Žinoma, žuvies nepritrūks, jei piniginėje bus eurų. Pardavėjai tikina, kad žuvis nebrango. Pavyzdžiui, už stintų kilogramą prašoma 6 eurų.

Silkę šventėms jau perka ir Vida. Ir skuba dalintis skaniausiu receptu.

Į savo virtuvę mielai įsileidę Klaipėdos turizmo mokyklos būsimieji virėjai pamoko, kaip lengvai išdoroti silkę kūčioms.

Paskui belieka nupjauti pelekus ir nulupti odą. Virėjai atskleidžia ir daugiau paslapčių.

Jeigu silkė per sūri, ją galima pamerkti į vandens, citrinos, svogūno, pipirų mirkalą. Na, o tada belieka išsivirti gardų marinatą.

REKLAMA
REKLAMA

Silkė ir žuvis – gerokai per retas svečias ant lietuvių stalo, nors ją patariama valgyti bent porą kartų per savaitę. Žuvis – puikus baltymų šaltinis, tad bent per šventes leiskime sau gardžiuotis šiais valgiais iki soties.

Tiesa, lietuviškas šventinis stalas sparčiai kinta – vis dažniau ant jo puikuojasi ne tik įprastos žuvys, bet ir krevetės, kalmarai ar sušiai.

Plačiau apie tai TV3 reportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų