REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

„Daugelis stebi, kaip čia aš dabar pradėjau gaminti. Bet aš gaminau visą savo gyvenimą“, – pasakojo Agnė Jagelavičiūtė, pristačiusi savo receptų knygą „Susitikime virtuvėje“.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesą sakant, pavadinus šią knygą „receptų“ toli gražu nenusakysime to, ką skaitytojas iš tiesų ras. „Tai mano gyvenimas, mano istorijos, mano patarimai ir mano pasaulėžiūra. Tikiuosi, kad knyga bus įdomi ne tik dėl receptų ir šiaip“, – vylėsi mergina, prisipažinusi, jog valgyti gamina net tada, kai namuose yra viena.

REKLAMA

Agnė Jagelavičiūtė su knyga (Balsas.lt/Ruslanas Kondratjevas)Agnė Jagelavičiūtė su knyga (Balsas.lt/Ruslanas Kondratjevas)

„Labai dažnai žmonės galvoja, kaip čia dabar gamins patys sau vieni. Aš tą darau ir visiems patariu. Jeigu visą laiką gaminčiau tik tada, kai turiu svečių, o visą kitą laiką „naikinčiau“ likučiais iš šaldytuvo, manau, nukentėtų ir figūra, ir savigarba“, – kvatojo A. Jagelavičiūtė.

Gausiai nuotraukomis iliustruota knyga gimė per tris vasaros mėnesius. „Sąžiningai kiekvieną dieną dirbau: keldavausi šeštą ryto, gamindavau, o tada rašydavau, – sakė mergina. – Dabar, kai laikau rankose knygą, vis dar negaliu tuo patikėti, dreba rankos iš jaudulio.“

REKLAMA
REKLAMA

Agnė Jagelavičiūtė su knyga (Balsas.lt/Ruslanas Kondratjevas)Agnė Jagelavičiūtė su knyga (Balsas.lt/Ruslanas Kondratjevas)

Tiesa, A. Jagelavičiūtė prisipažino, kad vos tik užbaigė knygą, ėmė gailėtis, kad neįdėjo į ją vieno ar kito recepto, kad nepridėjo vieno ar kito dalyko. Paklausta, ar turi mėgiamiausią receptą, Agnė gūžtelėjo pečiais. „Tiesą sakant, aš valgau viską“, – sakė ji.

Paklausta, ar dažnai kabinėjasi prie patiekalų valgydama restoranuose, A. Jagelavičiūtė tvirtino, kad nors įprastai nėra „lėkščių siuntėja atgal“, pastaruoju metu tenka kabinėtis prie maisto. „Prasidėjus krizei pastebėjau, kad maisto kokybė smarkiai suprastėjo. Nors kol rašiau knygą, tiesą sakant, restoranuose nesilankiau, o ir dabar gaminu kiekvieną dieną – tai man poilsis ir būtinybė“, – šypsojosi Agnė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmaisiais knygos kritikais tapo merginos draugai, tačiau, kaip prisipažino pati knygos autorė, ji jiems kritikuoti leidinio neleido. „Aš niekam neleidau kritikuoti. O jei rimtai – draugai buvo pirmieji kritikai, jie pirmieji ragavo. Bet manęs labai nekritikavo“, – šypsojosi ji.

Tarp gausybės nuotraukų – ir A. Jagelavičiūtės bei jos mylimojo Oskaro Koršunovo gyvenimo akimirkos. Įprastai spaudoje savo santykių neviešinanti mergina ir susirinkusiems į pristatymą vengė atvirai pasakoti, kodėl leido knygoje publikuoti savo ir Oskaro nuotraukas. „Tai knyga, tai kitoks leidinys, ji negulės kažkur suglamžyta... Knyga yra kas kita – tai man labai svarbus dalykas, Oskaras taip pat man labai svarbus, – juokėsi Agnė. – Oskaras šioje knygoje atsirado labai natūraliai ir aš net nesvarsčiau, ar verta čia kažką dėti, kažko nedėti“.

REKLAMA

Agnės Jagelavičiūtės mama (Balsas.lt/Ruslanas Kondratjevas)Agnės Jagelavičiūtės mama (Balsas.lt/Ruslanas Kondratjevas)

Knygos pristatyme apsilankė ir artimiausi Agnės bičiuliai, kurių nuotraukos ir pamėgti valgiai taip pat atsidūrė knygoje. Merginą sveikino dizainerė Viktorija Jakučinskaitė, Gediminas Jaunius, Inga Bytautė, Jurga Klimaitė Riebling, Valdas Petreikis, o dukros gamintų valgių nesikuklino girti ir pati Agnės mama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų